Dags för kantarellprimörer…

.

Årets första små primörer. Tillsammans med lite fantasi räcker de till en smörgås…

För att dryga ut kosten kanske det är dags att omvärdera all hundkäx som spirar runt huset. Samtidigt som jag häromdagen skulle slå den generösa fägringen meddelades det från Chelsea Flower Show att lokan utsetts till ”Plant of The Year” vilket fick mig att läsa på om dessa stora blomster som lustigt nog sägs tillhöra släktet småkörvlar och hemmahörande i familjen flockblommiga växter. Hundkäx ses av Svenska Armén som en av de 14 viktigaste vildväxterna i en överlevnadssituation! Kokar man av rötterna smakar de tydligen som morot och palsternacka. Smörfrästa kantareller med stuvade hundkäxrötter? Kanske kan vara värt att pröva…

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

2 reaktion på “Dags för kantarellprimörer…

  1. Hoppas att du haft något annat till, annars lär man inte leva så länge…

Kommentera