Senaste opinionsmätningen – Syriza största parti

 

Samtidigt som Syriza nu gjutit fast viktiga brofästen för det radikalaste politiska programmet för en början till ett verkligt uppbrott från kapitalismen, som Europa sett sedan 1930-talet, publiceras i dag en ny opinionsmätning där valkoalitionen får sitt bästa resultat så här långt med 31.5 procent. Högerpartiet Ny demokrati släpar och får 25.5 procent. Socialdemokraterna skulle bli tredje parti med bara 13.5 procent. Demokratisk vänster 7.5 procent. Det extrema högerpartiet LAOS är mer eller mindre i upplösning. Även fascisterna i Gyllene gryning backar tillbaka till 4.5 procent. Det stalinistiska kommunistpartiet ligger långt under sitt vanliga stöd och skulle få bara 5.5 procent.

Nu kastar opinionen hej vilt från den ena mätningen till den andra och inga resultat är givna. Men oavsett valutgången kommer den sociala och politiska kampen för de radikala krav som nu hamnat i fokus och diskuteras av miljoner greker att påverka Grekland och Europa för en långt tid framåt.

******
.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Lämna ett svar