“En rät, en avig, en rät…”

SVT:s nyproducerade dramaserie Upp till kamp lyckades piska upp ett intresse redan innan den började sändas. Många undrade vilken sorts bild den svartvita skildringen av ungdomarna i 60- och 70-talets Göteborg skulle förmedla.

Nu har tre av fyra avsnitt sänds och kommentarerna haglar över serien. Göte Kildén som själv var ung och aktiv i Göteborg under den här tiden, ger sin tolkning.

Så här när tre av fyra avnitt visats, av Peter Birros och Mikael Marcimains dramaserie om sextio- och sjuttiotalets ungdomsrevolt, är det framförallt Lena Selanders scenografi som riktigt rycker tag i mig. Eftersom fonden i det sex timmar långa dramat är det Göteborg, där jag själv dansade och demonstrerade under dessa år, så finns här mängder av bilder, som för mig oerhört starkt minner om människor, händelser, stämningar, dofter och lukter, minnen som därför likt glada höstlöv kommer att virvla runt i huvudet.

Läs hela recensionen i tidningen Internationalen.
Svensson har skrivit flera inlägg på sin blogg: Hagahusockupationen, Arendalsstrejken, Menedsrättegången, Spanska konsulatet, Gudmundson gör sig dum, 68-vänstern, Stalinismens sjuka ansikte, Hamnarbetarstrejken 1974, IB-agenten

Borgarmedia: SVT1, SVT2,
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Lämna ett svar