Tyst minut för 77 omkomna arbetare

Vid Minnesstenen bakom Folkets Hus i Varberg, samlades i dag en tät skara med LO-förbundens huvudskyddsombud och regionala skyddsombud . En tyst minut hölls och en marschall tändes för var och en av de arbetare som omkom i en olycka på arbetet under 2 007. Den fina högtiden var en del av den internationella fackliga minnesdagen ”Workers Memorial Day” och under den konferens som ägde rum samtidigt kunde skyddsombuden konstatera att dödsolyckorna på arbetsplatserna ökar i Sverige. Främst handlar det om bygg och anläggningsarbeten; jord- och skogsbruk samt inom transportsektorn. Av de 77 omkomna arbetarna var sju kvinnor.

Mot denna bakgrund är regeringens minskade resurser till Arbetsmiljöverket skandalösa!

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Ett svar på ”Tyst minut för 77 omkomna arbetare

  1. Pingback: Kan man tala om kärlek?

Lämna ett svar