Smutsigt mjöl i påsen?

Tidigare har vi här larmat om att LO:s styrelse i en farlig fart är i färd med att på egen hand sluta ett nytt huvudavtal med arbetsgivarna. Nu berättar LO-tidningen att flera ordföranden från förbunden också börjat känna sig förbaskat obekväma, som det heter nuförtiden när man är emot något.

– Varför blev det plötsligt så bråttom, ropar Hans Tilly från Byggnads. Han vill vänta till efter kongressen.

– Det här är kanske det största som händer på arbetsmarknaden det här århundradet, Det är osnyggt och respektlöst mot kongressen att beslutet redan är taget, dundrar Per Winberg från Transport.

– Det är som att öppna Pandoras ask, man vet inte vad det här kommer att leda till, understryker Ronny Wenngren, Elektrikernas förhandlingschef.

Ja, varför så bråttom, med ett av de viktigaste fackliga avtal som överhuvudtaget finns? Att fatta ett sådant här beslut i styrelsen – som inte ens är enig – när det är så snubblande kort tid kvar till LO-kongressen – gör nog att man kan misstänka smutsigt mjöl i påsen. Visst LO-kongressen är också toppstyrd – men besluten där ger ändå oss medlemmar en lite större möjlighet till insyn.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

2 svar på ”Smutsigt mjöl i påsen?

  1. Pingback: Problemet med tillfälligt anställda | Svensson

  2. Pingback: Freightliner Five - problemet med en byråkratiserad fackförening | Svensson

Lämna ett svar