Kungen i utanförskap: Helt bidragsberoende

På direkten!

Fantomen, eller den Vandrande vålnaden är snabb som blixten. Vi kanske inte

alltid hänger med. Men här  ger vi snabba, korta svar eller ser saker på vårt sätt.

Till Aftonbladet säger hovet att förlusten på de kungliga aktieportföljerna blev värre än vad man hade trott. Men Kungen sägs inte misströsta. Inte så konstigt. Gamla tiders monarker skaffade sig sina rikedomar genom att låta råbarkade fogdar med svärd och eld driva in mark och egendomar. Alla förlustelser i slotten kom från dem som bodde i kojor eller jordhålor. Med hjälp av salvelsefulla välsignelser i kyrkorna.

Vår nuvarande regent finansierar familjens lyxliv först och främst genom gamla rov. En hel del tar han in genom att sätta det stöldgods han ärvt  ”i arbete”. På samma sätt som andra börshajar spekulerar han i bolagens framtida utsugning av sina anställda. Den kortsiktiga förlusten på tio miljoner är bara nålpengar för hovstaten, eftersom dess huvudsakliga inkomst är omkring hälften av hov- och slottsstaternas generösa skattemedel på 109.5 miljoner årligen.

I dag behövs inga svärd för att driva in skattemedel till hovets förlustelser. Vi har betalat alla kungens bilar, alla kungabarnens resor till Nice och varje kungligt helrör på Stureplan. Till sista kronan.

Kungafamiljen lever helt enkelt i fullständigt utanförskap. Utan stöldgodset och våra skattepengar vore alla i familjen spritt nakna. På samma sätt som partiväsendet i stort och för moderaterna i synnerhet är Monarken, hans maka och de tre ättlingarna helt och hållet bidragsberoende. Sina livspussel lägger de med våra pengar.

I dag behövs inga avrättningar eller avhuggna händer för att driva in

pengar till hovstatens lyxliv…

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

I pressen: AB1,

2 svar på ”Kungen i utanförskap: Helt bidragsberoende

  1. Pingback: Kungen förlorar pengar - det gör vanligt folk också | Arvidfalk.se

  2. Pingback: Kungen har förlorat flera miljoner men finansministern har inte förlorat ett öre på börsraset | Aktieskolan

Lämna ett svar