Hillary Clinton utrikesminister: Nu smäller champagnekorkarna i Jerusalem

Förändringens vind

har redan blåst bort…

Den 28 november hyllade storfinansens röst i USA, Wall Street Journal, Barak Obamas val att låta Robert Gates sitta kvar som utrikesminister och att tillsätta den förre generalen James Jones som Nationell säkerhetsrådgivare. I sin ledare som fick namnet ” Obamas Krigskabinett” hette det att:

”Detta är de administrativa poster som är mest kritiska när det gäller att framgångsrikt fullfölja krigen i Irak och Afghanistan, samt att snärja Iran, Nordkorea och vilken stat det nu kan vara. Med dessa personval visar Obama att han inte är fördomsfri utan ser till kompetens, erfarenhet och kontinuitet.”

”Kontinuitet”? Var det inte ”Change”, alltså ”Förändring”, som var lockropet i valet ( i och för sig till stora delar betalt av Wall Street )?

Även när det gäller Obamas val av toppnamn till sitt finansdepartement har dessa prisats från republikanskt håll. Bland andra Timothy Geithner som blir finansminister samt Peter Orszag och Paul Volcker. Joseph Lieberman, avfällingen från demokraterna, som var ute i kampanj för MCCain och hans stall, har kallat Obamas val av ekonomiska rådgivare: ”Helt perfekt”.

Bekräftelsen i kväll att höken Hillary Clinton efterträder Condolezza Rice som utrikesminister visar att förändringens vind hann blåsa bort redan innan paret Obama hann flytta in i Vita Huset. Hillary Clinton röstade för invasionen i Irak och har aldrig någonsin sagt att det hela var ett misstag från början. Bara att Bush skött kriget felaktigt. I Jerusalem small champagnekorkarna när hennes namn i spekulationerna kom upp som utrikesminister. Lika lite som Condolezza Rice kommer hon att verka för en varaktig och rättvis fred mellan Israel och Palestina. Och så länge det palestinska folket förtrycks kommer det aldrig heller att upprättas en varaktig fred i Mellanöstern.

Självklart har också Carl Bildt omedelbart hyllat valen av Gates och Clinton. ”Stabiliteten” är bevarad! Inte heller han hittar någon change att vara rädd för…

Barak Obama hyllar de amerikanska trupper i Afghanistan som nu ska förstärkas.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

I pressen: AB1,AB2,AB3,SVD1,SVD2,SVD3,SDS1,AB4,

Andra bloggare: Jinge,Svensson,Alliansuppropet,

Ett svar på ”Hillary Clinton utrikesminister: Nu smäller champagnekorkarna i Jerusalem

  1. Pingback: Alliansupproret » Vart blåser vindarna i Obamas Usa

Lämna ett svar