Ropen skalla: Obama mördare!

Ropen skalla:

OBAMA MÖRDARE!

USA erkänner i dag att det är dess trupper som bär ansvaret för att ha dödat mer än 150 civila i östra Afghanistans Farahprovins. Väldiga protester från lokalbefolkningen har tvingat fram erkännandet. Så sent som i går försökte USA:s försvarsminister Robert Gates, som är på besök i Kabul, att bortförklara det hela med att talibaner slängt in granater i bostadshus. Bara för att därefter kunna lägga skulden på amerikanarna.

USA:s ”mission” i landet blir mer och mer förfärlig. Gång på gång dödas civila, vanliga enkla, fattiga människor i detta ett av jordens mest plågade länder. Allt i demokratins och frihetens namn. Det går inte att bomba ett folk till frihet. Inte ens med assistens från svensk trupp! Nya siffror visar också att korståget i Afghanistan nu kommer att kosta mer än Irakkriget.

De enda segrarna blir de reaktionära talibanerna. Det känns kanske ovant i munnen. Ligger inte riktigt rätt. Men det är dags att höra ropen skalla: Obama mördare – Ta hem alla svenska soldater!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

I pressen:DN1,DN2,SVD1,SVD2,SD1,

8 svar på ”Ropen skalla: Obama mördare!

 1. Lämna Afghanistan och Pakistan åt sitt öde. Låt talibanerna ta över men FÖR GUDS SKULL se till att de stannar där !

 2. Naive shit,…
  att outbildade kommunister och extremister tror på sina egna slagdängor får väl anses vara normalt och vanligt förekommande. Men här ser man ett exempel på den gamla vanliga gammelkommunistiska retoriken – skyldig genom samröre. Hur ofta skall man behöva säga det, och behöva säga det; USA ÄR INTE ALL VÄRLDENS ONDSKA. Antiamerikanismen är bara så,… gammelrosa.
  I själva verket är amerikanske trupper, liksom NATO i Afghanistan för att upprätthålla en demokratisk, eller närmast demokratisk regering,.. det som kunde skakas fram efter att sovjetkommunisterna försvunnit. Afghanistan är ett korrupt land och aahr alltid varit,… och det torde lämnas bäst åt sitt eget öde. Faktm är att jag inte begriper varför vi överhuvudtaget skall offra en neda europe eller amerikan för att skydda dem mot sig själva, men det får väl anses vara ett led i en humanitär insatts. Och så ser man sådana här inlägg; som helt missar debatten, som är fyllda av tyckanden och ingen kunskap, attityd före fakta. Gäsp. 1968 här igen? Allt är USA s fel. Har vi hört den förut??? För afghanerna själva behöver vi ju inte fråga, vi vet ju redan vad vi skall tycka. LEve USA och NATO

 3. ps jag har varit i afhganistan, jag har bott där liksom i andra delar av världen, och jobbat humanitärt och jag har en åsikt; VÄRLDEN SKULLE VARA BETYDLIGT BÄTTRE UTAN ALLA DESSA FÖRBANNADE UTOPISTER SOM OFFRAR MÄNNISKOR FÖR ATT RÄDDA MÄNSKLIGHETEN! MÅ DE BRINNA LÅNGT I HELVETET; MÅ SATAN TA DERAS FÖRBASKADE AVKOMMA, OCH MÅ DE DRABBAS AV DE MEST FRUKTANSVÄRDA SJUKDOMAR I DETTA JORDELIVET. GUD VAD JAG ÄR TRÖTT PÅ UTOPI- KOMMUNISTER, OSCAR WILDE och STALIN

 4. Lars Lindberg,
  Tack för ditt inlägg. Du bevisar vad jag länge tänkt om så kallade frivilliga och NGO-aktivister som drar omkring i Världen för att frälsa alla i globaliseringens dop. Jag förmodar att du tillhörde en av dessa ”internationalister” som bor i bevakade bunkrar under väpnad bevakning med feta inkomster och egentligen ingen kontakt alls med den lokala befolkningen.
  Sett till ditt svenska språkbruk hoppas jag för din skull att du inte har lika stort ordförråd i engelskan för då hade du nog fått lämna Afganistan snabbt som f–n med svansen mellan benen.

 5. Jag har också varit en längre tid i Afghanistan, om nu det skulle vara en poäng. Långt upp i Pakistans pashtunprovinser i Himalya också. Läst om landet i fyrtiofem år.Det enda jag kan vara överens med dig om är att Stalins politik var en mardröm för socialister världen över. Hamid Karzai och hans Kabulregim skulle inte överleva en endaste dag utan USA:s trupper. Centra i fyramiljonersstaden Kabul liknar mer miltärbaser eller Gröna zonen i Bagdad. Vi ”utopister” offrar inga människor. Det är Obamasregim i Washington/Pentagon som dödar. Inte för att de vill ”befria några kvinnor” utan för att de vill kontrollera Centralasiens gas- och oljeresurser.Kolonialister och imperialister av alla de slag har alltid hävdat att de har en civilisatorisk mission. ”Vad vore vildarna utan oss”. Av ditt inlägg att döma tror jag i vart fall att det var bra att du åkte hem…

  Hälsar Göte

 6. Lars verkar religiös. Mycket helvete och satan och Gud och besvärjelser om sjukdomar. Det skriker ju fanatism långa vägar.

 7. Herr Lindberg låter som en folkpartikärring med sin lojalitet bland de självutvalda i USraHell…

 8. God kväll!!

  För somliga en sätt att försöka tysta ner kritiska röster om det här politiken är att kalla en för ”kommunister”. Spöke som idag går runt i världen är inte längre den kommunistiska, är istället den råaste ”imperialistiska”, omdöpt till ”marknadsekonomi-neoliberalismen. Om världen befinner sig idag i det här tragiska situation är därför!
  Det enda för mig, är att diskutera det väsentliga, det ideologiska, som bara Vi, folketskamp för sina rättigheter, enad, kan förendra.
  En bättre Värld är möjligt, men det beror på Oss.
  Tack så mycket för en mycket intressant blog.
  Gloria

Lämna ett svar