Är Anna Anka muslim? Sverigedemokrat?

CENCUR?

För drygt tre veckor sedan kontaktade Socialistiska Partiet Sverigedemokraternas tidning SD-Kurirens annonsansvarige Richard Jomshof för att publicera en annons. Vi gjorde det med bakgrund av den uppståndelse som var efter att Aftonbladet vägrat SD annonsplats. Vi tänkte att den uppmärksamhet SD fått kunde göra det intressant för oss att annonsera i deras tidning. Richard Jomshof svarade oss att ”man mycket väl kan tänka sig att ta in en sådan annons”, men efter att vi skickat annonsen till SD-Kuriren har vi mötts av en talande tystnad.

Socialistiska Partiet i Lund ser ingen annan utväg än att offentliggöra denna censur från SD-Kurirens sida och undrar varför SD-Kuriren inte hört av sig. Är det möjligen så att SD består av samma PK-etablissemang som man så ofta kritiserar? Vad är man rädd för? Hycklar man inte när man å ena sidan kräver utrymme i andras tidningar, men själva inte står upp för dessa ideal när det gäller sina egna publikationer?

Socialistiska Partiet i Lund är svurna motståndare till högerpolitik i allmänhet, och Sverigedemokraterna i synnerhet. Vi är för en politisk och ekonomisk demokrati där arbete är källan till inkomst – inte ägandet. Vår strävan är att bygga upp en ny, demokratisk, solidarisk och kämpande arbetarrörelse utan pampar och fjäsk. En metod för att föra ut våra idéer är genom annonsering. Denna möjlighet verkar SD nu vilja förvägra oss.

Socialistiska Partiet i Lund

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

I pressen: SVD1,

Bloggare: Röda Göinge,Röda Malmö,Zaramis,

7 svar på ”Är Anna Anka muslim? Sverigedemokrat?

 1. Det är inte riktigt samma sak. Aftonbladet är vår ledande kvällstidning, som vänder sig till och läses av alla väljargrupper i samhället. Det åligger därmed tidningen att följa pressetiska regler om opartiskhet, mångsidighet etc gentemot de olika partierna. Visst, rent juridiskt är Aftonbladet ett privatägt medieföretag och kan välja vilka annonser man tar in. Men genom att inte behandla de olika partierna lika så förvandlar man sig därmed till ett propagandaverktyg för politiska ändamål, vilket bl.a. rimmar illa med det statliga presstöd som Aftonbladet uppbär (för vilket principen om opartiskhet är tvingande).
  När det däremot gäller SD-kuriren så är denna tidning en kampanjkanal för SD:s politik. Redaktionen för densamma påstår sig självklart inte syssla med ”seriös journalistik” utan själva syftet med tidningens existens är att göra reklam för partiet. Därmed har denna tidning också en betydligt mindre upplaga än Aftonbladet, då den inte vänder sig till andra än SD-sympatisörer.

 2. Finner era meningsfränder hos AFA som tillfredställande ?
  Ni döljer er liksom dom bakom ord som ”mot fascism” osv.
  Ni kan enbart verka i ett demokratiskt samhälle, där alla har yttrandefrihet som religionsfrihet. Människor här i Sverige är alldeles för upplysta för att ni ska få något som helst inflytande.Tack och lov………

 3. Pingback: Hijab är ingen ny företeelse i Sverige | Svensson

 4. Pingback: Är Anna Anka muslim? | Mullvaden

 5. Pingback: Sverigedemokraterna och censur | Svensson

 6. Henrik S: Du skriver det själv: ”Visst, rent juridiskt är Aftonbladet ett privatägt medieföretag och kan välja vilka annonser man tar in. ”

  AB är oberoende socialdemokratiskt. Varför skulle en tidning som tillhör arbetarrörelsen ta in annonser från folk som har som sin främsta uppgift att splittra denna rörelse? Internationalen (SP:s tidning) skulle så klart aldrig ta in en SD-annons. Vi är inte självhatare.

  Ditt krystade försvar för SD-kuriren och SD:s hyckleri håller inte.

 7. Pingback: Åsa Linderborg om Socialistiska Partiet | Mullvaden

Lämna ett svar