Folkpartiet till höger – Miljöpartiet vårt nya borgerliga mittparti

I dagens PI-program ”God morgon, världen!” diskuterade panelen den snabba positionsförskjutning som sker just nu i svensk politik. Sverigedemokraterna är på väg in i riksdagen. Centern och kristdemokraterna kan vara på väg ut. Moderaterna har blivit mer moderata. Centern och Folkpartiet profilerar sig som högerpartier. På Folkpartiets landsmöte fradgar det sig nästan i käften på Jan Björklund när han redogör för alla sina nya förslag om attacker på landets löntagare. Socialdemokraterna och Vänsterpartiet vill bilda regeringen med det nya stora borgerliga mittpartiet: Miljöpartiet.

http://statsradsbloggen.files.wordpress.com/2009/08/jan-bjorklund1.jpg?resize=565%2C409

Major Jan Björklund tar sikte högerut när moderaterna öppnar eld  åt vänster..

”Det har blivit rörigt”, menade Göran Greider. ”Jag kan mycket väl tänka mig att Maria Wetterstrand kan bli statsminister och bilda regering som ordförande för det nya stora mittpartiet”.

Snart är det bara Mona Sahlin och Lars Ohly som inte ser att Miljöpartiet är ett borgerligt parti. Nja. Självklart har de denna insikt. Men de vill naturligtvis inte kalla skatan för en skata. Bättre att låtsas att det är en näktergal. Inte minst Vänsterpartiets medlemmar skulle vantrivas med att i det i klara ordalag pratades om att partiet nu går in i ett samarbete med det nya stora borgerliga mittpartiet!

För övrigt. Den Medborgarkurs för invandrare som Folkpartiets landsmöte nu sa nej till. Vore inte den något för moderater och sverigedemokrater i Vellinge?

Läs mer i ”Nu är maskrosorna överblommade”

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

I Pressen:SVD1,SVD2,SVD3,SVD4,DN1,DN2,DN3,SDS1.SVD5,

Ett svar på ”Folkpartiet till höger – Miljöpartiet vårt nya borgerliga mittparti

Lämna ett svar