Skicka budkavlen vidare – bojkotta Urban outfitters

Budkavlen går…

Den antifackliga amerikanska klädkedjan Urban outfitters har ställt sina anställda inför två alternativ. ”Antingen blir du uppsagd på grund av arbetsbrist – eller får du ta anställning på ett bemanningsföretag och sedan bli uthyrd till oss”.

I framtiden ska verksamheten drivas helt utan egen anställd personal, säger företagets Marianne Bäärnhielm. Det blir bättre så, menar hon. Eftersom vi har ledningen i London. Den verkliga orsaken är att man vägrar att teckna kollektivavtal. Personalen ska inte få ha den tryggheten.

Men den inställningen ska Urban outfitters naturligtvis inte driva någon verksamhet alls. Budkavlen går om en bojkott. Skicka den vidare uppmanar vi från vår sida!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

I pressen: SVD1,SVD2,SVD3,DN1,

5 svar på ”Skicka budkavlen vidare – bojkotta Urban outfitters

  1. Av alla företag etablerade i Sverige verkar speciellt en del amerikanska företag ha svårt att acceptera kollektivavtal. Jag komer väl ihåg förra fajten Handelsanställdas förbund hade. Då var det med leksakskedjan ”Toys are us”. Jag kommer också ihåg resultatet. Hoppas och tror att det blir likadant denna gång.

    Åke Gustavsson

  2. Definitivt. Jag minns i Göteborg, då åkte vi ner och deltog i bojkottarbetet från Volvo Lastvagnar Tuve. Likadant borde fackligt aktiva göra i Stockholm. Sätt ihop flygblad tillsammans med Handels och dela ut utanför skruttstället. Budkaveln på Facebook är också bra.

  3. Pingback: Lund visar vägen « Röda Lund

  4. Pingback: Så du säger att klasskampen är död? « Röda Lund

  5. Inte en krona till urban outfitters från mig.
    Bra att ni tar upp det.

Lämna ett svar