Ankeborg viktigare än Rom?

Ankeborg viktigare än Rom?

Att hundratusentals människor, efter en enorm kampanj på Facebook, i går samlades i Rom för att visa sin avsky för den korrupte mutkolven Silvio Berlusconi, saknar uppenbart intresse för Aftonbladet, vars nätupplaga, bortsett från ledar- och kultursidor, skrivs på den ”italienska” som präglar Berlusconis mediaimperium. Krisen för greve Ian Wachtmeisters man i Europa har nu gått så långt att till och med hans närmaste vapendragare, Gianfranco Fini, sagt att ”Silvio”  utövar en ”absolut monarki” i sin ledarstil…

Nej, för Aftonbladet är det uppenbart viktigare att skriva om skilsmässor i Ankeborg än att belysa den politiska krisen i ett av Europas största länder.  I dag är det än en gång makarna Ankas familjeliv som topparna rubrikerna.  Tillsammans med inträngande analyser av när, var och hur Tiger Woods har rullat runt med golfbollar och älskarinnor…

Vad anser egentligen en av bladets största ägare, LO, om detta?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

I pressen: AB1,AB2,SVD1,SVD2,DN1,DN2,AB3,

4 svar på ”Ankeborg viktigare än Rom?

  1. Hej Nicklas. Just därför skriver jag en av de största ägarna. Men även i denna egenskap har självklart LO ett starkt inflytande!!

  2. Det är samma ägare till AB som till SvD, nämligen norska Schipstedt. LO har rätten till ledarsidan på AB men har inget alls att säga till om när det gäller den övriga redaktionen.
    Vilket kanske är tur med tanke på hur det gick för A-pressen…

Lämna ett svar