De rödgröna i majoritet – nu fattas bara politiken

Christina Husmark-Persson –

de ”rödgrönas” bästa valarbetare…

”Det är ingen valvinnare med en cancersjuk som måste söka jobb”, säger SIFO i sin kommentar till den andra opinionsmätning i rad där de rödgröna får egen majoritet. Christina Husmark-Persson lyckades uppenbart på egen hand med det som inte Mona Sahlin klarat av. Att vända fokus bort från alla ”fuskare” som rider på våra sociala försäkringssystem till den döende cancersjuke som måste söka heltidsjobb.

Christina Husmark-Persson och Sven Otto Littorin sköter oppositionens valarbete på egen hand…

De rödgröna har majoritet – nu fattas bara politiken.

Ska 500 000 människor gå arbetslösa 2011? Eller ”bara” 450 000? Ska hela Sverige sättas i arbete – med en plan för energi, produktion, transporter och boende som börjar sätta stopp för den jakt på profiter som skapat massarbetslösheten och alla miljöhot?

Ska skattebördorna öka för oss som redan bär mest? Eller ska de banker och bolagsherrar som skapat krisen själva betala för den? Ska kapitalinkomster få en skarp beskattning?

Hur går det med den gigantiska motorvägssatsningen ”Förbifart Stockholm”?

Ska de svenska trupperna lämna Afghanistan?

Frågorna kan staplas i högar. Det går säkert att vinna val utan ett regeringsprogram i tjänst hos de stora grupperna av löntagare. Det kan Christina Husmark-Persson i bästa fall ordna på egenhand…

Men till vad nytta? Utan en arbetarpolitik värd namnet väntar bara år av ännu mer uppgivenhet, besvikelse och demoralisering…

På sin blogg Röda Malmö har bloggkamraten Ronny Åkerberg ett fint reportage från gårdagens rödgröna Köpenhamn. Demonstrationen i går blev en folkfest och en styrkedemonstration för den miljökamp som måste fortsätta. Läs här: Röda Malmö.

Även Röda Lund har nu vaknat:

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

I pressen: SVD1,SVD2,AB1,AB2,GP1,GP2,

Bloggare: Jinge,Svensson,RödaGöinge,JonasSjöstedt,RödaBerget,EttHjärtaRött,

4 svar på ”De rödgröna i majoritet – nu fattas bara politiken

  1. Pingback: Sjukförsäkringen ger avtryck i opinionen « Röda Berget

  2. Kul artikel med frän vinkling, grattis! Håller med, CHP sköter jobbet som rödgrön valarbetare med den äran, ha ha. Trots detta så har kvinnan en bra sida; hon är lojal. Hon är lojal mot partiet, mot regeringen och inte minst mot hjärnan bakom verket vår ”käre” statsminister Reinfeldt. Vi bevittnar essensen av nyliberal politik helt enkelt!

    Det kommer förändring efter valet, men de som hoppas på dramatiska förändringar tror jag är ute i ogjort vatten. Vi har hela den socialliberala falangen inom S som dominerar, så vi får nog fortsätta jobba även efter valet. Innan externa förändringar kan genomföras måste interna förändringar förverkligas!

  3. Pingback: Bevingade ord och fakta om sjukförsäkringen « Ett hjärta RÖTT

  4. Mycket bra förslag. Helt i linje med Köpenhamnsdmeonstrationrna.
    ”Ska hela Sverige sättas i arbete – med en plan för energi, produktion, transporter och boende som börjar sätta stopp för den jakt på profiter som skapat massarbetslösheten och alla miljöhot?”
    Ett rungande JA från 100.000! Äntligen är kopplingen gjord mellan rättvisa och klimat. Politiken finns där! Lyssna på rörelsen och de systemkritiska klimatkämparna!

Lämna ett svar