Svensk färskpotatis i februari.
Så här lyder en artikel i dagens DN :
”Snart premiär för årets knöl
Publicerat i dag. 09:22
Om ett par veckor skördas de första färskpotatisarna hos lantbruksföretaget Kingson i Varalöv, Ängelholm, som deltar i ett utvecklingsprojekt tillsammans med Lantbruksuniversitetet i Alnarp.
Är de värda 350 kronor kilot?
Premiärskörden då? Torle hoppas på 1,6 kilo potatis per kvadratmeter. Priset väntas hamna kring 350 kronor per kilo.
De små knölarna kommer att förpackas i plasttråg med lock och säljas i mataffärer med ett sortiment lite utöver det vanliga.”
Fråga ett? Finns det inte redan tillräckligt med knölar?
Fråga två? Varför producera potatis som kostar 350 kr kilot i handeln?
Fråga tre? Hur mycket energi kräver varje potatis?
Kort sagt. Kan man tänka sig något mer absurt än att producera svensk färskpotatis mitt i vintern?
Fin miljö för svenska knölar.
Det är väl ungefär vad alla med sunt förnuft frågar sig. Men inte de som har pengar att investera och som tror sig ha hittat en vinstgivande produkt. Och inte de konsumenter som badar i pengar och som vill glänsa över grannen genom att servera svenska knölar i februari.
Var inte för hård i domen över producenterna och konsumenterna. De är inget annat än svenska knölar.
Läs även andra bloggares åsikter om Ekonomi, Politik, Potatis, Knölar
De är inget annat än svenska knölar.
Nej, och mindre intelligenta än potatisarna.