Göran Hägglund hänger på gärdsgår´n

SKA HAN FASTNA

PÅ EN AV SMÅLANDS

ALLA GÄRDSGÅRDAR?

.

Kristdemokraterna och Göran Hägglund har sedan länge insett att det inte räcker med att lova ”kalvstek i himmelens höjd” för att partiet ska få röster från ”verklighetens folk”. När partifolket nu träffas på sina ”Kommundagar” i Jönköping är det ett bistert politiskt vinterklimat som härskar. För som vanligt hänger det på gärdsgår´n om kristdemokraterna ska lyckas kravla sig över fyraprocentsspärren och ta sig in i de borgerliga politikernas himmelrike. Den gudomliga riksdagen med alla sina miljonbidrag till de etablerade partisystemen.

.

.Göran Hägglunds kristdemokrater är än en gång ute i kylan.

Ska de fastna på en av Smålands alla sträviga gärdsgårdar?

.

I valen för fyra år sedan ljög Göran Hägglund ”verklighetens folk” rakt upp i ansiktet. Han lovade sänkt bensinskatt. När valen var över blev det högre skatt både på bensin och el. Hägglund biktade sig inför sin Herre, mumlade något i TV om klimathoten och hoppades naturligtvis om förlåtelse för jesuitmoralen. Ändamålen helgar medlen. Klart att han redan från början visste att det hela var en bluff bara för att kunna klara fyraprocentsspärren. Då som nu låter moderaterna honom hållas. Låter honom babbla runt lite. De vet att det inte finns något regeringsunderlag utan KD.

.

Nu är det dags för årets falsarium. Hägglund låter media basunera ut att han kräver sänkt skatt för pensionärerna. ”Han vill att gapet i beskattning mellan löntagare och pensionärer ska minska”, heter det i nyhetsflödet. Men synar vi vad han egentligen säger så spelar karl´n med bluffkort:

.

För det första är det regeringen och därmed KD som skapat detta gap. Vid fyra tillfällen har KD medverkat till att vidga klyftan med nya så kallade jobbavdrag.

.

För det andra säger Hägglund, i en lite lägre tonart, att det hela bara kan bli aktuellt när ”det finns ett utrymme”.  Det står alltså skrivet i stjärnorna när detta kan bli möjligt.

.

För det tredje vill inte KD, liksom alla de andra riksdagspartierna, ändra på det börsbaserade pensionssystem som gjort att pensionerna nu sänks tre år framöver. Vänsterpartiet hade visserligen en avvikande uppfattning när det begav sig men har nu som i alla andra avgörande frågor accepterat att lagda kort ligger.

.

Det är sannerligen ingen ”god kristen etik och moral” som vi hör från Hägglund. Består kylan och KD:s låga opinionssiffror gör han säkert snart ett nytt utspel om sänkt elskatt.Blir situationen riktigt desperat. Då blir det säkert också något om att trängselskatterna ska bort…

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

I pressen: SVD1,SVD2,SVD3,DN1,DN2,DN3,AB1,AB2,SDS1,GP1,AB3,

Bloggare: Jinge,Svensson,RödaMalmö,EttHjärtaRött,

Ett svar på ”Göran Hägglund hänger på gärdsgår´n

  1. Pingback: Ny opinionsundersökning – storm i ett vattenglas « Joakim Hörsing

Lämna ett svar