Stoppa moderatfusket – halvera riksdagslönerna

Var ska sleven vara

– om inte i grytan?

.

Var ska sleven vara? Ja, självklart i den feta och goa köttgrytan!

.

Lika självklart är det naturligtvis att en moderat politiker bara nöter bänk om han kan ha sina fingrar med där det finns pengar att tjäna. Alltså framförallt i riksdagen där de traditionella partierna tilldelat varandra fullständigt absurda löner på snart 60 000 kr i månaden. Dessutom mängder med förmåner. De slipper också de karensdagar i sjukförsäkringen som de själva beslutat om.

.

.

Det är därför moderate Mats Rudin gått så långt att han fuskat i det egna partiets provval. När han ”generöst” bjudit folk på medlemskap i partiet är det snikenhet bakom. Han tycks inte heller vara ensam. Bara den enda som än så länge ertappats med fingrarna i syltburken.

.

Kladdiga syltfläckar tycks det finnas överallt…

.

Det finns bara ett bra sätt att komma åt fusket. Riksdagslönerna måste halveras. Inte ett öre mer än 30 000 kr i månaden. Då kan vi börja tackla det korporativa partisystem vi har i Sverige, där partiväsendet vuxit ihop med staten. För vid sidan av sina fantasilöner är våra traditionella partier fullständigt nerlusade med skattepengar. Bara moderaterna sägs kamma hem sammanlagt ofattbara 800 miljoner kr i offentliga partibidrag under den fyraåriga mandatperiod som gått. I valet 2006 fick dessutom vårt nya arbetarparti 60 anonyma miljoner i gåvor från privata finansiärer organiserade i hemliga klubbar som exempelvis ”Tornet”.

.

Dessvärre är det inte bara ”slevarna” i våra öppet borgerliga partier som vill till köttgrytorna. Eller åtminstone slicka fettränderna.  Skoporna i den gamla, utlevade arbetarrörelsen tar mer än gärna för sig från de ångande grytorna.  En som inte nöjde sig med skopa var den socialdemokratiska vänsterns Margot Wallström som valde guldsked i Bryssel i stället för att utmana Mona Sahlin.  När hon flög hem från Bryssel hade hon dessutom med sig hem en tyngre kappsäck med gullpengar än självaste Pippi Långstrump. Över tjugo miljoner i pensionspengar och andra ersättningar…

.

Pippis  gullpengar kan inte mäta sig med glimret i Margots kappsäck från Bryssel

.

”Matsossar” sa vi på mitt gamla jobb vid Volvo Lastvagnar Göteborg om alla de fackliga företrädare som gärna trängdes vid konferensernas läckra smörgåsbord för att sedan hålla sig borta från allt som ens kunde andas fackligt motstånd. Gick det riktigt bra med den ”fackliga karriären” kunde de sedan komplettera den egna lönen med några extra månadslöner i form av arvoden från den ”fackliga representationen” i bolagens styrelser.

.

Finanseringen av det politiska partiväsendet i Sverige är sjukt. Lika sjukt som det kapitalistiska ekonomiska system dessa partier bevarar och bevakar.

.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

I pressen: SVD1,SVD2,SVD3,DN1,DN2,DN3,DN4,SVD4,SVD5,DN5,SVD6,SVD7,DN6,AB1,SDS1,

SVD8,DN7,

Bloggare: Jinge,EttHjärtaRött,

5 svar på ”Stoppa moderatfusket – halvera riksdagslönerna

  1. Pingback: Genom sig själv känner (m)an andra « Ett hjärta RÖTT

  2. Och så har vi SSU som för något år sedan blev påkomna med att fuska med medlemstalen för att på så sätt tillskansa sig högre bidrag. Och Mona Sahlin som förskingrade sin arbetsgivares pengar för att sedan tömma ett bolag och sätta det i konkurs när hon inte förmådde att betala de skatter hon själv hade lagstiftat om. Politiker är samma skrot och korn oavsett blocktillhörighet.

  3. Pingback: Claeskrantz.se » Provval eller urval för moderaterna – Dags för ny partisekreterare?

  4. Pingback: Fifflet i moderaterna | Svensson

  5. Pingback: En enkel lösning

Lämna ett svar