Bildts blogg – inte precis någon skärmvältare

.

Carl Bildts blogg är ingen skärmvältare. Mest en grådaskig och trist loggbok över flygplatser och flygresor världen över. Eftersom den nog rankas som Sveriges malligaste blogg handlar den givetvis dessutom om Bildts egen stora betydelse.

.

Bildts blogg – inte precis någon skärmvältare...

.

Den senaste tiden har bloggen handlat om hans mödor och väldiga strapatser under en resa från London till en träff med de 2 500 moderater som tillsammans med vårens kajor flockades i stora svärmar i Göteborg.  Själv höll jag mig nogsamt borta. Men kunde på TV 4 se skandalscenen där förre moderatledaren Ulf Adelssohn ( han är inte adlig…), i ett ögonblick där han inte fattat att kameran gick, öppet hotade kanalens reporter, om hon sände något mer om valfusket bland moderaterna i Stockholm.  Att inslaget inte blev uppmärksammat i övrig media var förbluffande. Tänk om förre partiledaren Göran Persson hotat en TV-reporter? Lever vi redan i ett Berlusconi – land?
Från London till Göteborg hade Bildt tagit sig först med tåg under engelska kanalen till Bryssel. Sedan med bekväm bil till min gamla hemstad. Att döma av bloggen tycks det ha varit ett plågsamt dygn. Men utrikesministern kunde ändå hinna med ”att åter uppleva Öresundsbrons skönhet”. Missade han helt utsikten från bron?  Danmarks och Skånes vackra kustlinjer?
Efter att tvingats till ännu en tågresa, från Göteborg, kom Bildt välbehållen hem till Stockholm. Han hade redan på moderatstämman insett att det var färja och bil som gällt också för att ta sig till begravningen av den polske presidenten Lech Kaczynski i polska Krakow. Noterade säkert snabbt att både Barak Obama och kungen ställt in sina resor till Polen. Att då släpa sig dit verkade onödigt och skulle nog inte i sammanhanget uppfattas som något större etikettsbrott från den svenske utrikesministerns sida. Dessutom sågs inte den extremt konservative Kaczynsky med särskilt blida ögon av Bildt och Europas andra nyliberaler. Deras man är rivalen, pemiärministern Donald Tusk. På bloggen hette det:
”Jag övervägde ett tag att sätta mig i bil här för att ha en möjlighet att komma fram till morgondagens statsbegravning i Krakow i Polen, men slutsatsen blev att den situation som nu håller på att uppkomma nog snarare kräver min närvaro i Stockholm under måndagen, och färden tillbaka skulle komma att ta än längre tid än färden dit.”
Varför Carl Bildt behövs i Stockholm är det nog ingen mer än han själv som vet. Hade Obama lyckats flyga till Krakow bakvägen hade Bildt säkert bilat hur långt som helst för att få lov att stå vid hans sida.
Nu när nattens friska ostanvindar för en stund har blåst bort lite aska där uppe i skyn och flera flyg sägs vara på väg till USA. Då kanske Bildt ändå kan hitta en VIP-flygstol på något plan. De flesta av ”Alla dessa dagar” har Bildt ändå USA:s utrikesminister Hillary Clinton som sin första och främsta arbetsgivare. När han flyger jorden runt och hjälper olika bombliberaler att ta makten – eller att behålla makten.  Kommer han väl upp där i skyn kanske vinden kantrar igen och så blir vi av med honom. Om inte för gott. Så i alla fall för ett bra tag.

.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

I pressen: SVD1,SVD2,SVD3,DN1,DN2,DN3,AB1,AB2,GP1,GP2,GP3,GP4,Expressen,GP4,SVD4,SSD1,

Bloggare: Jinge,Svensson,RödaMalmö,RödaLund,

6 svar på ”Bildts blogg – inte precis någon skärmvältare

  1. Bildt borde ju egentligen betraktas som en landsförrädare, som klart varit, och även nu förefaller vara i såld hos annan makt.

  2. Bildt är en hycklare, men Kaczynski var värre. Bra att Bildt stannade hemma. Ingen anledning att hedra Kaczynski. Han stod för allt som slutar på -fobi.
    I så fall var det bättre att komma på lördagen, då hedrade man de andra 95 st omkomna. Det var värt.

  3. Jättebra beskriving av Carl Bildts blog. Just precis på kornet!

Lämna ett svar