Tony Blair – krösus med blodspengar

.

Vi är nog många som minns socialdemokraten Tony Blairs ljuva år vid makten. ”New Labour” hade strålglans och Blair blev en celebritet. Han kom att förkroppsliga nyliberalismen.
”Jag brukar ringa till Tony någon gång i veckan”, sa Göran Persson förtjust. ”Tony” var också en förebild, en idol, för det unga statsrådet Mona Sahlin.
I dag är han en avdankad politiker. Av många sedd som krigsförbrytare.

.

.

Han ruinerade Storbritannien. Förstörde både landets industri och sitt parti. Men berikade sig själv efter förmåga och öppnar nu en egen bank eller ett finanshus. Blir helt enkelt bankir med en egen nisch. Syftet är att hjälpa planetens rikaste människor att bli ännu mer välgödda. Han får hjälp av välkända svindlare från Stanley Morgan och Lehman Brothers.
Under och efter sin tid i regeringen har Blair varit så fingerfärdig med pundsedlarna att han redan har hunnits skaffa sig ett  fett startkapital för sin spekulationfirma. Han har en egen förmögenhet på över 230 miljoner. Familjen äger dessutom sju fastigheter värda 160 miljoner kronor. En av hans viktigaste inkomstkällor har varit att agera mellanhand för diktaturen i Kuwait när det gällt finansiella placeringar, vapenköp mm.
Som alla andra samvetsömma katoliker, eller papister som man sa förr, söker Blair samtidigt försona sig med sin Gud med hopp om att komma in genom pärleporten. Han har därför beslutat att alla arvoden och royalties som kommer in från försäljningen av de memoarer,  som ges ut i dagarna,  ska gå till The Royal British Legion. En förening för brittiska krigsveteraner. 179 brittiska soldater har dödats i Irak och 331 i Afghanistan. Blair var ansvarig för att trupperna skickades dit. Ännu fler britter har återvänt sårade och handikappade från striderna. Vi ska komma ihåg att Irakkriget inleddes utan stöd från FN och med ett stort motstånd från det brittiska folket.
Många anhöriga till stupade eller sårade soldater kallar också Blairs donation för ”blodspengar”. ”Jag har talat med andra föräldrar och alla är överens om att detta inte gör någon skillnad”, säger Rose Gentle till tidningen The Guardian. ”Det är ju Blairs beslut som försatte oss i den här situationen. Jag håller honom fortfarande som ansvarig för min 19-årige sons död”. En annan förälder, Peter Brierley, hoppas att Blair ska ställas inför krigsrätt. Brierly blev känd i hela Storbritannien när han under en minnesgudstjänst för stupade i Irak, vägrade att ta Blair i hand. ”Våga inte. Du har min sons blod på din hand”, sa han.
För den som har råd kommer memoarerna att också tryckas i en speciell lyxutgåva. Designad som en helig bok. Blodröd som en kardinalskappa och med titeln tryckt i guld. Till det nätta priset 1 800 kronor…
Kanske något för kompisarna Göran och Mona. Vem vet. Tony kanske kan skriva en personlig hälsning på försättsbladet?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

I pressen: DI1,SVD1,SVD2,

Bloggare: RödaMalmö,Svensson,Jinge

4 svar på ”Tony Blair – krösus med blodspengar

  1. Det sägs ju ibland att bland toppdirektörer och andra likande ledarfigurer är psykopaten vanlig, Tony torde väl ha gett det ett ansikte inom politikerskrået.

    Jag har någon gång haft att göra med en liknande sort psykopattyper som förmodligen bokstavligt talat skulle kunna gå över lik för att tjäna en femtiolapp, folk som efter två stavelser tror på sina egna lögner och är så skickliga att man har mycket svårt att värja sig och inte gå på det. Först efteråt inser man att det var lögn och skitsnack. Det är mycket farliga människor som helst inte skulle få komma i positioner där de för stor makt över många människor.

    Tony hos Paxman – youtube

  2. Tack för länken, Lasse. Jo,jo. ”Saudiarabien en vän till den civiliserade världen”…

    Blair förnekar sig aldrig.

  3. Pingback: Kämpande afghansk kvinna

  4. Lustigt med Roman Polanskis film Ghost Writer, som ju handlar om en fiktiv Blair som låter en spökskrivare skriva hans memoarer. Samtidigt rullas det upp att han anklagas för krigsförbrytelser i Hague. Filmen avslutas finurligt med insinuationer om långtgående samröre med CIA sedan ungdomsåren…

Lämna ett svar