Rapport avslöjar terrorhoten…

.

Hjulet snurrar när det rör sig…

.
Redan när de är två till tre år brukar barn roat upptäcka att hjul snurrar när de rör sig.
I går upptäckte SVT Rapport samma sak. ”En av USA:s främsta experter på al-Quaida” avslöjade att ”det förhöjda terrorhotet i Europa beror på det europeiska stödet för USA”.

.

https://i0.wp.com/www.gvsu.edu/cms3/assets/01174DE8-A6DD-E615-487FB094045DE5E8/War_Conference/image083_d3_lg.jpg?resize=584%2C389

Michael Scheuer under en föreläsning

.

Så sant som det är sagt. Svårare än så är det inte att förklara även stora världshändelser.
Det var detta självklara sammanhang som gömdes undan i Regeringsdeklarationens minst sagt diplomatiska skrivning om att Sverige är i krig:
”Vi fullföljer Sveriges tradition av stöd till och medverkan i internationella fredsbevarande operationer.  Vi kommer också fortsatt att söka bred parlamentarisk förankring för dessa. Vårt engagemang i Afghanistan och Kosovo är brett och långsiktigt.”
I sitt tal till den nyvalda riksdagen valde kungen att mer eller mindre kopiera det falska fikonspråket:
”Av tradition och övertygelse har Sverige också aktivt främjat fredsarbetet genom förebyggande insatser och genom att bidra till konfliktlösningar.”
Michael Scheuer arbetade under tjugotvå år inom USA:s säkerhetstjänst CIA. 1996-1999 var han chef för den enhet som jagade Bin Laden. Numer är han forskare i säkerhetsfrågor, bloggare, professor och uppmärksammad för boken ”Imperiets Hybris”. Hans viktigaste poäng är att hoten från det ”islamistiska upproret” orsakas av USA:s krig i Irak och Afghanistan. Den radikala islamismen är ett svar på angreppskrig. Inte tvärtom. Scheuer hävdar dessutom att USA:s relation till Israel underminerar det egna landets säkerhet. En synpunkt som borde vara trivial. Men den gjorde att han fick lämna en tjänst vid tankesmedjan Jamestown foundation…

.

.

”Det islamistiska upproret” är ett svar på USA:s och ISAF:s
offensiv i Afghanistan och Pakistan.
Kort och gott. I den mån terrorhoten har någon substans och inte bara är ingredienser till för de amerikanska kongressvalen härstammar dessa från USA:s  (ISAF:S) våldsamma militära offensiv (surge) i Afghanistan – och Pakistan.
Det bästa sättet att skydda sig från dessa hot blir då att avsluta dessa krig.
Det är därför Sverige omgående ska ta hem sina soldater från Afghanistan.
Det även små barn kan förstå borde vara begripligt också för oss vuxna!

.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

I pressen: SVD1,SVD2,SVD3,SVD4,SVD5,DN1,DN2,DN3,GP1,GP2,GP3,SVD6,DN4,

5 svar på ”Rapport avslöjar terrorhoten…

  1. Finns det några gränser för det islamistiska terrorhot som Europa bör böja sig för? Är det onödigt för Europa att ha en försvarsmakt? Afganistan åsido, NATO faller ihop utan stöd.

  2. ”Europa”?

    Men om vi nöjer oss med Sverige. Vår försvarsmakt är norr om Kunduz och strider för en krigsherre i Norra alliansen. Så vi har inget försvar…

  3. Pingback: Röda Malmö: Det smutsiga kriget i Afghanistan

  4. Det är väldigt dumt att basera sin utrikes och inrikespolitik på risken för terrordåd. Detta kommer i slutändan öka risken för terrordåd eftersom det visar att vi faktiskt kan påverkas av terrordåd. Låtsas att Sverige utför en FN mission i något land där vissa element inte gillar det vi gör där. Då borde de starta terrorverksamhet i Sverige för att på så sätt få oss avsluta operation hemma hos dem. Nästa gång kanske det inte ens är en operation i deras hemland de ogillar, utan helt enkelt att de inte gillar våran inrikes politik. Skall vi då böja oss för det också, eftersom som det bästa sättet att skydda sig är att avsluta det motståndaren ogillar.

Lämna ett svar