Slut på Olja och Mat?

.

Jag brukar inte flagga

för kommande TV-program.

Men här är ett

som jag tror kan sätta i gång en del hjärnceller:

.

https://i0.wp.com/3.bp.blogspot.com/_r6B7nSVcxtg/SnBb9WCXTUI/AAAAAAAACxA/QTFMt50ukig/s400/Soppatorsk.jpg?resize=296%2C466

.

VETENSKAPENS VÄRLD

Del 13 av 18. Förut kallades de för olyckskorpar – de som sade att världens oljeresurser håller på att sina. Nu varnar världens största försäkringsbolag för att oljan inte räcker ens till nästa högkonjunktur och att priserna kan rusa i höjden redan inom några få år. Samtidigt ser forskare nu att flera andra viktiga råvaror börjar ta slut i jordskorpan. En av dem är fosfor, som är livsviktig för hela världens jordbruksproduktion. Och så lyfter arkeologerna på locket till en av Sveriges mest spännande fornborgar: Runsa var en både exklusiv och toppmodern befäst borg under folkvandringstiden. Programledare: Victoria Dyring.

20.00 SVT2. Samt massor med repriser.

Lämna ett svar