Advokat Borgström serverar logisk slarvsylta…

.

Advokat Claes Borgström är ombud för de två svenska kvinnor som anmält Julien Assange. Hans hemsida har blivit hackad och advokatbyrån är polisbevakad.
.

.

Har advokatkontor ihop med Thomas Bodström
.
På Dagens Nyheters hemsida, liksom hos flera andra tidningar, spelas det just nu upp en video där han gör slarvsylta av sina egna argument.  DN frågar vad som hänt med datorn och får då följande svar:
”Den är hackad, som den heter. Den ligger nere, vem som har gjort det vet jag inte och inte heller varför egentligen men det är svårt att tro att det inte har något samband med det mål, det ärende eller det uppdrag jag har…”
Men naturligtvis, advokat Borgström, är det lika svårt att tro att det inte finns ett samband mellan kvinnornas anmälan mot Assange och USA:s febrila jakt på den som rivit undan ridåerna för makten och härligheten. Hur många gånger du än säger att det är två helt skilda saker och att Assange bara utlämnar kvinnorna när han hävdar detta.
Assange är säkert minst lika bra på att lägga ihop 1+1 som du är.

.

Ser att f d lagmannen och docenten i folkrätt Brita Sundberg skrivit en bra artikel om den svenska rättsstaten och fallet Assenge på Newsmill.
Väl värd att läsa.

.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

I pressen: SVD1,SVD2,SVD3,DN1,DN2,DN3,DN4,GP1,GP2,SVD4,SVD5,AB1,

Bloggare: Jinge,RödaMalmö,Svensson,

9 svar på ”Advokat Borgström serverar logisk slarvsylta…

 1. Pingback: Jinge.se » Assange, fortsatt häktad

 2. Man kanske inte skall dra förhastade slutsatser i detta fall. Ja, Borgström är mediekåt, som många advokater är. Ja, USA hade gärna sett att Assange förpassas till nionde kretsen i Dantes Helvete. Ja, risken finns att Assange kan utlämnas från Sverige om USA lyckas hitta något att använda för att ställa honom inför rätta. Att utan bevis beskylla två unga kvinnor, som förälskat sig i Assange, för att gå i CIAs ledband?! För mer spekulativt stoff läs följande länk: http://www.reuters.com/article/idUSTRE6B669H20101207?pageNumber=1

 3. Re: Georg Boman
  Det är ingen som påstår att kvinnorna går i CIAs ledband. Däremot att de i efterhand utsatts för påtryckningar, liksom Thomas Bodström blev ang samarbetet för utvisningen av de två egyptierna.

 4. Som den Brita Sundberg påpekar är där en hel del underligheter i det här fallet. Man har inte precis försökt minska skadeverkningarna av undersökningarna för den misstänkte, snarare tvärtom. Åklagaren verkar ovillig att verkligen höra Assange så hon kan bestämma sig för om det ska bli åtal eller inte. Som det ser ut har det handlat om att hålla Assange i ett typ Limbotillstånd. I avvaktan på att imperiet ska komma upp med något som rättfärdigar utlämnande. Om de två kvinnorna ägnat sig åt någon större konspiration än att kolludera sinsemellan är omöjligt att veta men när vår store rättvisekämpe Borgström med sin gamle kompis Marianne Ny fick tag i det hela verkar det allt mer underligt.

  När åklagaren Eva Finnés avskrev våldtäcktsanklagelserna motiverades det med att inget brott har begåtts och inte att brottet kan inte styrkas.

  Och som vi numer fått kännedom om så behöver svenska politiker några direkt uppmaningar från imperiet för att springa dess ärenden, det är väl snarare så att den amerikanska ambassaden får värja sig för att inte överhopas tjänstvillig svenskt etablissemang.

 5. Anna Ardin, som själv gick direkt till Expressen och därmed själv valde att bli offentlig, har en bakgrund och har drivit en blogg och varit aktiv på twitter( där hon för övrigt lär ha raderat efter anmälan ), som gör att varje rättsprocess självklart måste syna hennes eventuella motiv i varje detalj. Den jourhavande åklagaren som först tog ärendet lär ha en man vars chef är vår justitieminister. Thomas Bodström har ingående kontakter med det amerikanska rättsväsendet mm.

  Det flödar av uppgifter som reser en hel del frågetecken om dessa anmälningar.

 6. Jane: Självklart gjorde jag en överdrift för att driva hem min poäng när jag nämnde CIA. Jag är öppen för att kvinnorna kan ha blivit tvingade av USA:s lakejer att göra anmälningarna men innan det finns bevis om samröre mellan kvinnorna och någon som kan ha utfört dessa påtryckningar ser jag det som rena spekulationer. Helt jämförbar med teorier som att t.ex. feministiska hardliners kan stå bakom dessa påtryckningar.

  USA vill självklart ta hand om Assange men den oturliga utvecklingen i hans fall ser mest ut att bero på att en mediekåt advokat sett sin chans att skaffa biljett till rampljuset. Att kvinnorna sedan får lida pin för detta och i mångas ögon ses som imperialistiska horor är bara att beklaga.

 7. Vi kan nog vara ganska så säkra på att båda dessa kvinnor inom 5 år kommer bli rika på böcker som handlar om hur de bedrogs av staten och sedan bara dumpades åt ”vargarna” när staten fått som den ville ..

  First rule in dealing with the devil: Dont!

 8. Pingback: Samarbetet med utländska säkerhetstjänster - FRA bryter mot lagen? | Svensson

Lämna ett svar