Hugo Chavez i skandalöst utspel

.

https://i0.wp.com/english.aljazeera.net/mritems/Images/2011/3/1/20113163611610734_20.jpg?resize=584%2C386

.

Hugo Chavez, Venezuelas president, vill enligt Aljazeera få till stånd en internationell kommission som medlar mellan Libyens regering och oppositionsledarna.
Han borde nöjt sig med att argumentera mot en möjlig NATO-invasion. Som han själv säger är USA bara ute efter kontrollen över Libyens olja.
När detta väl var sagt skulle han ha fortsatt med att erbjuda oppositionen i Libyen humanitär hjälp. Kanske egna  militära ”instruktörer”, som det brukar heta när Sverige i Afghanistan lär den korrupte Karzais soldater att döda…
Utspelet är näst intill makabert. Han förväxlar familjen Khaddafi och dess militärdiktatur med det folk i Libyen som är i färd med att störta sina förtryckare.
Tvi vale!

.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

I pressen: SVD1,AB1,GP1,GP2,DN1.SVD2,GP3,SVD3,

Bloggare: Jinge,RödaMalmö,

14 svar på ”Hugo Chavez i skandalöst utspel

 1. Jag tror inte han förväxlar någonting, det är två politiska bröder i omfamning, två lokala överheter som har USA-hatet gemensamt, konfiskation av egna befolkningens resurser gemensamt, som köper sig underhuggare med de konfiskerade medlen, och som blir alltmer avskilda från den egna befolkningens liv. Chavez är rädd att dela öde med Khadaffi. Denna typ av psykopater (finns i Zimbabve, Iran och nordkorea också) har en tendens att njuta av att förnedra västvärlden, just därför att vi kan uttala oss förklenande om våra överheter utan att bli hängda eller stenade. Tro dem inte när de tar orden om USA´s kapitalistisk utsugning i sin mun, de är själva långt värre. Det är det fria ordet i väst som verkligen stör dem. Två vidriga och sjuka gubbar.

 2. Chavez är rätt pantad. Man KAN göra bra saker för ett land och det fattiga folket och ÄNDÅ vara pantad..

 3. På tal om psykopater, Israel och USA skrämmer mig mer. De som verkar galna är oftast mindre galna än de som verkar förnuftiga och trevliga, på ytan. De som ljuger utan att det märks. Tyvärr utifrån egna erfarenheter. Den väluppfostrade mannen /kvinnan kan visa sig dölja ett monster av iskall hänsynslöshet.

 4. Ingen överraskning, två vänsterdårar hittar lätt gemmensamt språk.

 5. Jo, det har man sett någon gång. Uppfostran är väl till för att polera rovdjuret? Det är vi som är rovdjuret på jorden, med flockhierarki och vassa tänder.

  Vare sig de valda ledarna i Israel eller USA har utsatt sin egen befolkning för Chavez eller Khaddafis mediciner, det kostar inte livet att kritisera, tidningar stängs inte ner för misshagliga artiklar. Grunden till diktatorernas USA-hat försöker de själva få till antikolonialism, men det som verkligen gör dem arga är att man har rätt att säga ett ont ord om överheten. Att piska sina tjänare på hotellrum är deras rättighet, den som protesterar är imperialist.

 6. Vem är förvånad? Hugo Chavez är ju nationalsocialist. Precis som Ghadaffi.

 7. Till Janne L. Hur vore det om du börja använda begrepp som kan analysera verkligheten.

  Till sl. Du vet ligga väl som jag att Israel som kolonialmakt bedrivit etnisk rensning alltsedan 1948. Araber har dödats och dödas. 10 000 araber sitter som politiska fångar i Israels fängelser. USA dödar afghaner och Sverige dödar svenskar…

 8. Bra blogginlägg! Kanske kan ni också skriva några rader om vilka svenska riksdagspartier som samarbetat med diktatorerna i Nordafrika i socialistinternationalen?

 9. De är nationella socialister, begreppet nationalsocialist bör användas om Hitler och hans lärjungar, det är en särskild skola. Khaddafi hatar säker judar, han hatar allt västerländskt, och låtsas att judarna hör dit. Han hatar det, därför att med västerlandets måttstock är han inte legitim ledare för Libyen, utan diktator, och hans fördrivna opponenter överlever i Paris förorter. Samtidigt får han sina pengar, limousiner, amfetamintabletter, övervakningskameror därifrån, i utbyte mot oljan som skulle kunna lyfta alla libyers levnadsstandard. Förr fick han allt från Sovjet, det var alltid ett dåligt tecken. Hade han moral skulle han känna skuld, jag gissar att han är psykopat.

  Israel är en judisk stat som ligger i krig med muslimer runt omkring, de dödar sina fiender eller blir dödade. Israel har inga kolonier, det är en minimal judisk civilisation i ett hav av muslimer. Khaddafi terroriserar sin egen befolkning, Israels regering tillsätts i allmänna val. Khaddafi har slavflickor, när Israel president köper flickor blir han avsatt, Israel har ett fungerande självständigt juridiskt väsen. Khaddafi är en lokal kolonialherre.

 10. Okejdå: Vem är förvånad? Hugo Chavez är ju fascist. Precis som Ghadaffi.

  Vänsterns gullande med Chavez är helt obegripligt. Chavez förebild är Simon Bolívar, denne protofascist som bl.a. har inspirerat Mussolini och Franco.

  Karl Marx omdöme om Bolívar löd: ”den ”feigsten, gemeinsten, elendsten Lump” (Brev till Engels, 14 februari 1858).

  Marx skrev en utförlig artikel om ”befriaren” Bolívar i The New American Encyclopedia

  http://www.marxists.org/archive/marx/works/1858/01/bolivar.htm

 11. SL: fåna dig inte. Hugo Chavez är en vald president – hans socialistiska regering vald i demokratiska val. Bakom sig har han miljoner fattiga och arbetare, vilka har börjat organisera sig för sina intressen. Det finns inget fascistiskt i det, Janne L har fullständigt fel, tvärtom är Chavez snarare uttryck för en, visserligen försvagad, samhällsomvandling som historiskt har representerat antifascism och motstånd till fascistiska rörelser.

  Israel är ingen judisk stat: den diskriminerar och förtrycker judar också. Israel är en stat för vissa privilegierade skikt av den judiska befolkningen – inget annat.

  Och vilka ”krig” med muslimer runt om ligger Israel i? Egypten var tvärtom en viktig del i att den inhumana och människovidriga blockaden av Gaza-remsan kunde hållas tät. Därför var Israel motståndare till de demokratiska revolutionerna i de arabiska länderna: en demokratisk omvandling skulle hota Israels intressen.

  Att Israels regering tillsätts i demokratiska val förändrar inte det faktum att den arabiska befolkningen är djupt förtryckt; det förändrar inte att Israels bosättare jagar iväg palestinier.

 12. Fåna dig inte själv, Fredrik, samt läs innantill. Chavez är en nationalistisk socialist, inte fascist, inte nationalsocialist, men är liksom Hitler folkvald. Han tar parti för Khaddaifi mot libyens folk. Ingen av herrarna är demokrat, de är korrumperade USA-hatare som vill operera utan störande opposition, därav stängda tidningar, mm. Förr i tiden finansierades dylika av sovjet, numera har de svårigheter, men egna oljekällor underlättar kampen för den egna plånboken.

  Den judiska staten Israel bildades i kamp mot omgivande muslimska länder, oavsett dina åsikter i frågan. Givetvis har den fördrivit araber. Den har regionens enda folkvalda regering. Kanske kan de bli fler nu?

 13. Pingback: Baghdad Bob i Tripoli

Lämna ett svar