Ska Khaddafi krossa den libyska revolutionen?

.

.

Nu på lördag kommer min bloggkompis Benny att prata om den arabiska revolutionen på ett offentligt möte i Göteborg arrangerat av Arbetarmakt, Clarté, marxistarkiv.se, Rättvisepartiet socialisterna, Röda Rummet och Socialistiska partiet.

Alla är välkomna att lyssna och diskutera.

13 00. Pölgatan 5, Gathenhielmska reservatet. Hållplats Stigbergstorget.

.

https://i0.wp.com/www.marxistarkiv.se/bilder/Egypten-Asman_liten.jpg?resize=418%2C591

.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

I pressen: GP1,GP2,

3 svar på ”Ska Khaddafi krossa den libyska revolutionen?

 1. Pingback: Den arabiska revolutionen - på väg att krossas? | Svensson

 2. Väl skrivet om Libyen.
  Undrar bara vad Väst har för avsikter.
  Medmänsklighet? Önskan att ge det libyska folket demokrati ?
  Tror inte det. I Jemen , Bahrain , levereras amerikanska vapen för att stoppa liknande uppror.

 3. Hej Lars,
  Nej jag tror som du att det inte handlar om medmänsklighet. Vilket hållningen till upproren i Bahrain och Jemen visar. Däremot handlar det nog mycket om att det skulle bli problematiskt att leva med ett Libyen efter att Khaddafi krossat revolutionen och gått ”från hem till hem” för att döda alla som deltagit aktivt i upproret. Den ”demokratiska legitimiteten” inför den internationella opinionen tål inte hur mycket ”realpolitik” som helst.
  Att upproret tar hjälp från de som kan ”leverera” hjälp kan man ju inte anklaga dem för. Det handlade om att överleva. Samma problem kan uppstå för USA i förhållande till Jemen efter de många morden på oppsitionella häromdagen. För revolutionen i Libyen är nog problemet med hjälpen vilka eventuella politiska eftergifter väst kan kräva. Hitttills har inga sådan villkor kommit fram i media. Men det innebär ju inte att de kanske finns där.
  mvh
  Benny

Lämna ett svar