Avskyvärd sekterism från KKE

Det grekiska kommunistpartiet KKE är det sista verkligt stalinistiska partiet i Europa. De har alltid hyllat Stalin som en stor ledare och behållit sin ”renhet” i decennium efter decennium.

I dagens extremt allvarliga kris i Grekland krävs att den arbetande befolkningen i en gemensam front slår tillbaka Trojkans ”sparpaket” som enbart drabbar de arbetande. I det läget lyckas KKE i sin vanliga sekteristiska självförhärligande stil peka ut vänsterorganisationen Syriza som huvudfienden i kampen. Fram till Hitlers maktövertagande kallade det tyska kommunispartiet KPD socialdemokraterna för ”socialfascister” vilka enligt Moskva var värre än nazisterna. Så gick det som det gick. Hitler kunde ta makten medan den tyska arbetarklassen var splittrad mest på grund av KPDs sekterism. I dag verkar den tragiska historien från 30-talet gå igen som en grekisk parodi.

-Lita inte på Syriza, står det på väggen bakom de ”äkta kommunisterna”.  Det är KKEs paroll i dagens kris. Hoppas att de kommer att få betala dyrt för sin sekterism i nyvalet den 17 juni.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentera