Fascistisk ynkrygg tror sig vara pitbull

.

Knappast någon Pitbull som det står på tröjan…

Den grekiska fascisten Ilias Kasidiaris från partiet Gyllene gryning är inte precis någon svärmorsdröm. Han har en bakgrund som kommandosoldat i grekiska armén, är åtalad för medhjälp vid misshandel av invandrare samt illegalt vapeninnehav. Vill uppenbart se sig själv som en pitbull terrier. En riktig hårding som hugger mot allt som rör sig. Även om det bara handlar om ett meningsutbyte med två medelålders kvinnor. ”Dom som säger emot mig ska jag slå på käften”, tycks vara det han dresserats till av sitt parti.

För några dagar sedan blev han ökänd i en hel värld genom att i en TV-debatt först vräka i väg ett glas vatten rakt i ansiktet på Syriza-politikern Rena Dourou, därefter slå tre hårda slag i ansiktet på Liana Kanelli från grekiska kommunistpartiet KKE, för att  sedan springa i väg och gömma sig en i en källarskrubb. Genom att bryta upp en bakdörr och fly ut i Atens storstadsvimmel kom han undan polisens arresteringsorder och har sedan dess varit försvunnen.

.

Elias Kasidiaris står nära ”Ledaren” Nikolaos Michaloiakos

Nu har han hört av sig – via Facebook – och säger att han är ledsen för att han har skadat sitt parti. Så mycket har han tydligen lyckats fatta, men uppenbarligen inte att denna skada beror på att han själv skadat två kvinnor. Dessa ska han i stället stämma. Han ska minsann personligen gå till åklagaren eftersom ”det hela var en arrangerad provokation för att locka fram en extrem reaktion från min sida”. Sensmoralen är uppenbar: Jag är ledsen för mitt parti. Att använda våld i en debatt mot kvinnor som är tuffa i ordväxlingen är däremot helt som det ska vara. Det som var fel var att TV-kamerorna var där…

Uppenbart är han en ynkrygg och ingen pitbull. En vätränad pittbullhane skulle knappast sätta käften i två honor som gläfser lite mot honom. Han är artigare än så.

 

.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

I media: SVD1,DN1,DN2,

9 reaktion på “Fascistisk ynkrygg tror sig vara pitbull

 1. Fascister är de som har suttit i regeringen sedan militärjuntan…

 2. Nu skrev jag om en fascist som med våld gav sig på två kvinnor. Vad man vill kalla Ny Demokrati och PASOK är en helt annan sak. Men ditt val av begrepp är helt oanvändbart.

 3. Hårda slag? Kolla på filmen så ser du att han knappt träffade med sina öppna handflator. Sedan blev han släpad och inlåst i rummet, han flydde eller gömde sig inte. Inte för att jag sympatiserar med nazister, men jag gör det heller icke med er kommunister.

 4. Pether,
  Så det är alltså ”hårdheten” i slagen som är viktigt för dig. ”Bara rispa inte skära”, som fördomen sa om finnar förr i tiden. För mig är det ”nassarnas” medvetna våld mot invandrare, bara för att de är ”annorlunda”, som avgör min hållning till dem. Inte om de slår med flathanden eller med en slägga.

 5. Ja, det är väldigt viktigt att man ger en riktig bild av verkligheten. Kan inte skrika en sak bara för att man vill det. Filmen visar tydligt att det är öppna handflator som knappt träffar. Hade han velat hade han golvat henne rejält med knytnävarna, han är gammal kommandosoldat. Men han är man, och en man slår inte kvinnor, alltså lät han bli. Så mycket för er feminism också. Patetiskt.

 6. Pether,
  Det enda patetiska jag kan se i det här meningsutbytet är din medvetna (eller omedvetna) skönsskrivning av vad som skedde och därmed ditt försvar av ”nassen”.

 7. Skönskrivning? Han slog med öppna handflator och det är tydligt att de för det mesta missar. Det är verkligheten, finns på film.
  Du säger däremot att han halvt slog ihjäl henne om han ska tro din ton. Något det inte finns något stöd i filmen för.

  Extremister brukar ha svårt med verklighetsuppfattningen, vilket du är ett tydligt bevis för.

 8. Med dig finns det ingen anledning att diskutera mer. Du ser vad du vill och försvarar en ”nasses” fysiska angrepp på två personer som vågat utmana honom.

 9. Vare sig han träffar eller inte och om det är medleålders kvinnor eller män så är det klart att han har en skruv lös. Att han i en politisk debbat ger sig på sina motståndare i TV säger allt om vad han är kapabel till. Det är sådana som han som i grupp ger sig på försvarslös i gränder. Kan den här tappra komandesoldaten ge sig på äldre kvinnor så finns det tydligen inga spärra för honom. En typiskt nasse.

Kommentera