EU:s byråkrati – en hop lystna goddagspiltar…

.

EU:s ledare har sett till att en stor del av Europas människor tvingas till att ”klä sig i säck och rulla runt i aska”, men samtidigt  lever de själva och deras byråkratiska fettvalk av 52 000 (!) lystna byråkrater i Bryssel i ett glupskt och girigt frosseri. Utsvävande goddagspiltar som för sin egen del aldrig ens kan föreställa sig en personlig åtstramning. Allt enligt en granskning av den brittiska vänsterliberala tidningen Guardian.

.
I gamla tider sa man att frosseri var en av våra dödssynder.
Den vägvisaren saknar våra EU – ledare…

.

”Det ser ut som om Sverige måste höja sina avgifter tll EU”, konstaterar Fredrik Reinfeldt rappt när han till SVT ska säga sitt om budgetförhandlingarna för det kapitalistiska Europas försök till samordning av unionens pösiga utgifter och tunna inkomster…

EU:s byråkrater lever inte bara i sus och dus, de bygger också nya monument över sitt eget slöseri i den belgiska huvudstaden.  I Bryssels annars så sterila och glasiga EU–kvarter, på 1,75 miljoner kvadratmeter,  är det byggboom. Där renoveras ett gammalt byggnadskomplex för konstutställningar om till ett furstligt palats för ”det Europeiska rådets permanenta ordförande” eller ”president” som många här vill ha det till. Kostnad? Lågbudget? Nej, knappast! Här sparas inte på en enda del av byggnaden och det ofattbara priset för detta är 2,7 miljarder. I en näraliggande anläggning har man spenderat 800 miljoner för att ge besökare EU:s version av Europas historiska och den egna unionens utveckling alltsedan Andra världskriget. För besökarna i själva entrén till parlamentet har man samtidigt till hjälp för alla som vill veta mer om vad som görs skapat en info med ”multimedia” till den i sammanhanget ringa kostnaden av 180 miljoner kronor. Att EU:s ledare samtidigt hyllar den åtstramning som skapar bostadslöshet i Stockholm, tvingar sjukhus i Estland att stänga och störtar ner människor i Grekland, Spanien och Portugal i social misär tycks inte bekomma dem det minsta.

EU-byråkraterna tycker att exempelvis grekerna ska jobba 46 timmar i veckan, även på lördag och de ska inte gå i pension förrän vid 67 års ålder. Själva jobbar de bara 37. 5 timmar i veckan. Fredag eftermiddag tar de ledigt och de går i pension redan vid 63 år. Varje år ordnas dessutom elegant så att många kan gå tidigare. Pensionerna är mycket generösa och grundar sig på mycket höga löner. Enligt beräkningar från den brittiska regeringen tjänar 214 av de högsta eurokraterna mer än den brittiska premiärministern David Cameron som ”bara” kan redovisa två miljoner kronor i årsinkomst. Personal som kommer från ett annat land får ett tillägg på 16 procent.

.

.

EU-parlamentet i grönskan från rasisten kung Leopolds park

.

Barnen erbjuds gratis privata skolor med hög kvalité på utbildningen. Naturligtvis i lugna och förnäma kvarter. En mycket stor, helt ny privat skola, har nyligen öppnats nära den belgiska monarkins sommarresidens. Nära till stora parkeringsplatser. En egen linje och  tunnelbanestation ska byggas för att hämta de barn som inte plockas upp av lediga föräldrar eller taxi.

För en billig peng, två procent av lönen, får man tillgång till en privat exklusiv sjukvård. Bostäderna som alla erbjuds har mycket låga hyror och har man barn tillkommer stora subventioner…

Det är bara att sucka. Självklart har fettvalkens mer magra delar löner och villkor som närmar sig det som gäller för vanliga människor. Men i huvudsak är det en ny maktelit som skapar sin egen dynamik. Bryssels ekonomi och villkoren för alla de som pendlar in till de jobb och tjänster som skapas skulle naturligtvis kollapsa över en natt om EU blev en misslyckad sufflé. Skulle NATO:S högkvarter i Bryssel samtidigt erodera eller flyttas vore det ekonomiska sammanbrottet totalt. Bara alla så kallade  eskortdamer, varthän skulle de dra, Pekin? New York? Moskva? Riad? Tja, i det system vi lever i, utan sin överhet, blev Bryssel en ödetomt.

Själv är jag sannerligen ingen kulturkonservativ, nationell person, i linje med det rasistiska högerpartiet Sverigedemokraterna.

Jag kämpar för ”Vårt Europa”, jag ”vill leva och dö i vårt Europa” med samhörighet och många nödvändiga gemensamma, demokratiska beslut. Men då handlar det om vårt Europa! Om att det unga, arbetslöshetens och det arbetande Europa som finns kvar, om att vi bryter med överklassen och deras kapitalistiska Europa, och att det arbetande Europa, det som byggt all välfärd, likviderar bankerna och gynnar ett samhälle där gemensamhet och välfärd är drivkedjor för all rörelse.

Jag tvingas samtidigt att ge ett helt vitt frikort till min bloggvän Benny. Många kommentarer till vår blogg pöser ut ilska över att han bor där han bor. Alltså i Bryssel. Därmed måste han vara en av skitstövlarna som lever på oss.

Så är det inte. Han lever där av kärlek till en underbar kvinna han träffade som ung, när han jobbade ihop med några av marxismens legendarer som Ernest Mandel, Pierre Frank,  Joe Hansen och andra i det som var den socialistiska Fjärde Internationalens centrum. Har haft förhållandevis många enkla jobb som taxichaufför i en jäkla massa år och sedan som banktjänsteman.  Får inte en euro från EU. Bor med familj i kommunal hyresrättsförening. Dessa personuppgifter är i sak tramsiga, men viktiga för att jag och kanske vi slipper en massa kommentarer om att Benny skulle leva med sold från EU…

.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

I media:

2 reaktion på “EU:s byråkrati – en hop lystna goddagspiltar…

  1. Ja vilka muppar det finns! Själv har jag svårt att förstå ert enligt mitt tycke idealistiska stöd till ”rebellerna” i Libyen och Syrien! Men att blanda ihop detta med vart Benny Å bor är i lägsta laget!
    För övrigt så tycker jag att man kan hitta mycket utmärkt fakta och argument från era blogginlägg!

  2. Mats,
    Du får gärna kalla vårt stöd till revolutionen i Syrien ”idealistiskt”. Det handlar ju till sist om ideal. Vårt ideal är folks befrielsekamp mot diktatur och förtryck. Att det finns ”fula fläckar” i ett folks revolt är inget nytt. Det finns inga ”rena” revolutioner, har aldrig funnits och kommer aldrig att finnas. När människor reser sig mot en despoti gör de det med deras ”ideologiska bagage”, dvs förhoppningar, fördomar, religiösa föreställningar och annat bråte. Det är bara i kampen som de kan befria sig från allt gammalt.

Kommentera