Det börjar bli en tradition, när isen lagt sig bjuder vännen och min arbetskamrat under många år Tomas Johansson på ett gäng nyfångad sill. I år hade han fiskat ute på vackra Gullmarsfjorden där isborren fick äta sig ner tjugo centimeter.
.
Av med huvud och fjäll. Ut med renset, det går in i vedpannan tillsammans med skinn och ben efter festen. Sillolja från Bohuslän svarade under många år för skenet i Paris`utomhusbelysning. Den mjölke som fanns fick vår labrador Freja.
.
När diskhon ska rengöras efter en sådan omgång förstår man hur bra klister våra förmödrar fick genom att koka fiskfjäll…
.
.
Väl i stekpannan är det mesta gjort. Potatismos på King Edward , persilja och en klick smör gör sedan att vår heldagsafton blir fulländad. Det som blir över hamnar i morgon på en knäckemacka tillsammans med en dutt majonäs.
.
–
.
Läs även andra bloggares åsikter om Ekonomi, politik, Silla går till, Gullmarsfjorden,
Mer än godkänt…. jag brukar ha lite nyriven muskot i moset också.
Gott!