Vacker vårvintermorgon går i moln…

 

.

Jag minns med glädje Eyjafjallajökulls mäktiga utbrott för några år sedan. Då var himlavalvet blått när det skulle vara blått. I vanliga fall ser det annars ofta ut som på dessa två bilder. En i övrigt underbar vårvintermorgon förstörs av flygslöjor från Landvetters flygfält. Jag ser att Vasaloppets åkare njuter av härligheten men här går solen i moln trots att vi bor nästan fyra mil bort från eländet. En bedrövelse som alltefter vindförhållanden drabbar över en miljon människor. Landvetter  är en liten plätt i ett internationellt sammanhang men ”omsätter” ändå snart 400 000 passagerare/år och som för världens andra flygnav planeras en våldsam utbyggnad.

Ingen skriver om bedrövelsen. Flygets utsläpp av koldioxid diskuteras – ibland. Men den flygets ständiga molnbildning aldrig, Varför? Trist för oss människor? Frågan är också vad som händer med naturens ekosystem?

.

.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Lämna ett svar