I Storbritannien dumpas barnen…

.
.

Hur ser deras framtid ut?

I dagens Independent berättas om en skrämmande rapport.

”Om två år kommer en majoritet av Storbritanniens familjer med barn och ungdomar under 18 år att leva under existensminimum. För ett civilerat samhälle är detta en skam.”

Det är TUC, Storbritanniens LO, som rasar över de siffror som publiceras i en ny studie (A Bleak Future For Families ) av hur framtiden ser ut för Storbritanniens löntagare. Frysta eller sänkta löner, minskade bidrag samt höjning av skatter och avdrag innebär tillsammans att mer än häften av nästa generation kommer att växa upp i nyfattigdom. 2015 kommer 7.1 miljoner av landets 13 miljoner unga att leva i nyfattigdom eller ”under the breadline” som det heter på engelska

Storbritanninen är på väg att rusa in i sin tredje recession på fyra år, i januari sjönk industriproduktionen med 1,5 procent. Men högerregeringen Cameron, med Clegg och hans liberaler som bekväma armstöd, fortsätter med sin medvetna och sedan länge planerade nedskärning av välfärden. Främst är det barnfamiljer som drabbas. Deras boende blir sämre, maten än mer, klassrummen förtätas med fler elever, bibliotek läggs ner, viktiga sociala tjänster försvinner. Regeringen försöker få i gång sin omskrutna ”tillväxt”  genom att  missköta de lika skira som sköra små plantor som är framtiden…

TUC:s ordförande menar att det är hundra år sedan landets familjer upplevde en liknande åtstramning av levnadsstandarden. ”Landets regering gör livet miserabelt för miljoner familjer med  små eller medelstora inkomster”.

Dave Prentis,  ledare för Unison en facklig samorganisation för de offentliganställda med 1.3 miljoner medlemmar, menar att ”Åtstramningen är OK om du är rik. Den fungerar bra för landets 13 000 millionärer (i brittiska pund) eftersom de blir rikare. Deras skattesänkningar tas ur de fattigas fickor”.

.

Oliver Twist känner vi alla. Nyfattigdomen har andra ansikten.

Barnen svälter inte ihjäl, men de drabbas på många andra sätt.

.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

2 svar på ”I Storbritannien dumpas barnen…

 1. Oliver Twist är nog rätt parallell.
  Historien går igen….
  Även i Sverige.
  Jag pratade med en kvinna bakom disken på ett fik häromdagen…
  Apropå de svenska skatterna på låga inkomster, som ju inte har någon botten egentligen….
  ”Vad tjänar du”?
  11 000 kr i månaden…
  ”?”…
  ”Betalar du skatt på det?”
  ”Visst..”
  ”Tråkiga arbetstider också?”
  ”Ja, min man får ta hand om barnen när jag åkt till jobbet innan han drar…”
  ”När jag kommer hem så sover dom….”
  Hmmmmm….

 2. Om verkligheten ser ut som du beskriver borde den socialistiska arbetarpolitiken med sina folkliga rörelser blomstra men det gör dom INTE. Folk röstar höger och högerpartierna sitter med regeringsmakten i de flesta av Europas länder. Dom som borde rösta på socialistpartierna sviker och socialdemokrater vill inte längre kännas vid socialismen. De enda folkliga rörelser som växer är extremhögern.

  Nu får du banne mig förklara Göte, förstår inte människor sitt eget bästa eller vad är felet?

Lämna ett svar