Fiasko i Malmö för högerextremister

.

.

I Malmö gjorde högerextrema Swedish Defence League fiasko i dag. Bara tjugo personer mötte upp i deras försök att i Sverige bygga upp en plattform av våld och rasism  liknande den som deras förebild English Defence League står på. Dumt nog vinklar DN på sin hemsida som ovan. Klickar man på rubriken och går vidare kommer en bättre kommentar hämtat via TT. Men ändå begränsad. Varför? Kunde inte jourhavande DN-journalist i stället ha frågat varför inte Björklunds pojkar i stan  var med?

Ett bättre upplägg och en bättre kommentar hittar du, som vanligt när det gäller Malmö, hos bloggkollegan Röda Malmö: Hela Malmö hatar rasismen.

.

Bild från Röda Malmö

.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

 

6 reaktion på “Fiasko i Malmö för högerextremister

 1. När man såg de här engelska förebilderna på TV, så undrade man ju var/hur de uppkommit.
  Ty uppenbart så lyste ju klassproblemet igenom…
  De kunde lika gärna varit på yttersta vänsterkanten!
  Jag har träffat smånassar,(som numera inte är så små), men insåg redan då att man missat dessa helt i onödan….
  De är inte sina egna skapelser utan uppstått för att någon skapat dem.
  Helt i onödan.
  Vill kanske vänstern ha någon att spotta på?
  Måste politiken alltid ha en motståndare?
  Men då är ju Utopia just bara en utopi!

 2. Det handlar om vrede för en egen skitsituation. Socialister förmår i bästa fall rikta den mot den rika överheten. Högern vill rikta den mot ”de andra”, invandrare, judar, homosexuella, kvinnor…

 3. Tomas, vad fabulerar du? Att yttersta högern är en podukt av vänstern? Ditt inlägg är absurt.

 4. Nej, Tomas inlägg är inte absurt. Det är en verklighet som även jag upptäckt.

  Vi behöver en radikal vänster som riktar sig mot arbetarklassen i första hand annars blir vi (dessa) vilsna och ett lätt byte för extremhögern som delvis har samma väljarbas.

  Visst behövs ett avantgarde men dessa kan inte vara självuppfyllande. Då uppstår en avgrund till dem man riktar sig mot.

  Just här försöker jag göra en insats jag lovar er både Benny och Göte.

  En vänster på gatan bland vanligt folk och deras bekymmer är min käpphäst. Det är där diskussionerna förs och det är också där som byxorna måste dras ner på en vänster/socialdemokrati som inte lever som den lär och i stället söker sig mot mittenpolitiken och kapitalisternas maktövertagande med privatiseringar.

  Egentligen är jag ingen teoretiker även om jag ibland försöker men jag jobbar för socialismen och som arbetarklass skäms jag inte för det.

  Observera det här inga oförskämdheter, vi jobbar var och en på sitt sätt och det är inte alltid vi håller med varandra även om vi strävar mot samma mål som kanske inte ser lika ut. 🙂

Kommentera