Grön Lucia

Det blev en riktigt grön Lucia och jag tog med mig hunden ut i lite gammelskog för att spåra upp lummer som överlevt frosttorkan i våras. Den trivs där det är fuktigt och mörkt.

På vägen ner i en brant ravin ligger en stock som bäddat om sig skönt för vintern.

En bit nedanför lyser det upp. Inte långt från bergmassivet hittar jag dungar med lummer. Den trivs bra ihop med en gammal gran som njuter av sin sista vila. Vi har tradition hemma, att under midvinterdagarna smycka en rå takbjälke i köket med slingor från lummern.

 

 

Där finns också Stortrollets tron. Här fattas alla visa beslut om livet i skogen

Dagarna går så fort att man knappt hinner med en långpromenad. Solen går ner bortöver havet i väst.

.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

2 svar på ”Grön Lucia

  1. Väldigt fina bilder Göte jag har tittat på dem noga. Det är som rena trollskogen och måste vara en lisa för själen och en gåva att få leva där.

    Det ser ut att bli en grön jul i åtminstone i södra halvan av landet och det är några år sedan det var på det viset.

    Jag välkomnar en snäll vinter, dom har jag saknat och det känns mera ”vänster” på något vis…

  2. Jo jag bor fint. Men inte så märkvärdigt. Trolska skogar kan man hitta nästan överallt i Sverige. Även nära tätorter. Jag förundras ofta över att så få människor tar sig in och njuter av denna enorma naturtillgång.

Lämna ett svar