Sarkozy sluter upp bakom Bush

Frankrikes president Nicolay Sarkozy fortsätter att stöpa om den franska utrikespolitiken. Inför det engelska parlemantet lät han häromdagen meddela att Frankrike kommer att sända ytterligare tusen soldater till Afganistan. De soldater som sänds är inte som hittills underhållstrupp utan soldater som ska sättas in i strid. Åtgärden är ytterligare ett bevis på att Sarkozy tar steg för steg för att helt sluta upp bakom Vita Husets kamp ”mot terrorismen”. Samtidigt har också den franska regeringen låtit förstå att landets försvarsmakt inte längre kommer att följa den självständighet som general de Gaulle hade kär. Det var 1966 som de Gaulle beslutade att lämna Natos gemensamma kommando. Under 90-talet närmade sig Frankrike Nato något men fortsatte att stå vid sidan av det gemensamma kommandot. Nu ska det bli ändring på det också. Premiärministern François Fillon har sagt att landet på nytt ska bli fullvärdig medlem i alla Natos strukturer. Uppslutningen bakom den amerikanska imperialismen ska bli 100-procentig.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Lämna ett svar