Franska elever kämpar för en rättvis skola.

Allt som Nicolai Sarkozy rör vid verkar ”skita sig” som det heter ibland. Just nu har han hela den franska skolvärlden på ryggen. Efter att skolministern lät annonsera att antalet lärare på gymnasienivån ska minskas med 11 200 går det inte en vecka utan att studenterna visar sitt missnöje. Regeringen säger att antalet minskade lärare svarar mot färre tillströmning av elever, men eleverna menar att ”reformen” kommer att öka antalet elever per klass i de fattigare bostadsområdena och att bara de välbärgade inte kommer att drabbas. Den 10 april tågade 40 000 i Paris och lika många i resten av landet, vilket visar att protesterna sprider sig från Paris till resten av landet. Nu planerar eleverna en nationell demonstration i Paris den 6 maj. Ska maj 2008 bli ett nytt maj med stort M?

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Lämna ett svar