Välkommen till helvetet Carl Bildt

II går trodde jag inte mina ögon.

-Bildt : Medveten förstörelse i Gaza,

ropade SVD och DN ut i stora feta rubriker.

Bildt inte längre så glad åt Peres militära framfart

Vad har hänt?  Medan Israel dödade 1 300 personer varav närmare fem hundra barn var vår egen Carl tystlåten och förstående inför Israels « svar » på Hamas beskjutning av södra Israel. Han har förvisso alltid sagt att blockaden mot Gaza bör brytas men inte gjort mycket för att EU ska ändra på sitt rövslickeri av USAs totala stöd åt Israels alla handlingar oavsett om de bryter mot existerande krigslagar eller inte.

-De fungerande industrier som fanns är nu nästan totalförstörda. Och de är inte förstörda av strider utan medvetet sprängda. Det är en medveten förstörelse, säger Bildt på telefon från Gaza, rapporterar både DN och Svenskan.

-Jag talade med företagarna som drivit de här fabrikerna. De har gjort affärer med Israel och tillhör dem som verkligen förordar en freds- och försoningspolitik. Det är deras möjligheter man sprängt i luften, fortsätter vår utrikesminister.

-Raserandet av fabrikerna innebär tusentals förlorade arbetstillfällen. Det får förödande följder för näringslivet i området, menar Bildt som inte kan hitta något motiv till det israeliska agerandet, skriver DN

Man kunde illvilligt tolka Carl Bildts utbrott som grov cynism. När barnen dog höll han tyst. När småföretagen bombas ut då tar det eld och lågor i de bildtska hjänvindlingarna. Men så är det självfallet inte. Vår utrikesminister har helt enkelt på plats med egna ögon sett med vilket bärsäkeri den israeliska krigsmakten dragit fram i Gaza och känt sig som en ovälkommen gäst i helvetet.

Han ska ha heder för att öppenhjärtligt och spontant häpna inför förödelsen. Nu behövs det bara att han kräver ett slut på Israels ockupation och ett totalt tillbakadragande till 1967 års gränser. Att blockaden mot Gaza hävs. Att en palestinsk stat med östra Jerusalem som huvudstad skrivs in på den svenska regeringens program. Att han i EU kräver ett slut på unionens program för ett närmande till Israel och att unionen upphäver sin blockad av Gaza.

Då ska vi här på bloggen kalla Carl vår egen lilla Kalle.

I media: DN1,SVD1,

Andra bloggare: Carl Bildt,Kritikerbloggen,Trotten,Röda Malmö,Jinge,

Spånbinge,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 svar på ”Välkommen till helvetet Carl Bildt

  1. Hur länge skall vi i olika delar av den civilicerade världen finna oss i att olika destruktiva stater som till exempel Israel skapar förödelse och lidande bland oskyldiga människor och det sedan förutsätes att olika insamlingar från människor som inte har med saken att göra skall samla in pengar för att hjälpa och bygga upp vad som förstörts.
    Rimligen borde Israel bygga upp Gaza vilket också skulle få den effekten att Gazaborna skulle få en positiv syn på Israel.
    Har man råd att förstöra har man också råd att bygga upp.

  2. Pingback: Något att kolla in… | Proletärbella

Lämna ett svar