Därför förbjuds Hamnarbetarförbundet att förhandla

Varför inte rappa

Hulterström

med partipiskan?

Åtta av tio hamnarbetare i Göteborg har medvetet valt att organisera sig fackligt i Svenska Hamnarbetarförbundet. De har alltså medvetet valt bort Tranport därför att de vill ha en fackförening som de själva kan påverka och där alla förtroendevalda också är aktiva hamnarbetare.

Men i den varselförhandling som nu är i gång har Hamnledningen medvetet valt att bara prata med en femtedel av sina anställda. Endast Transport ska delta i förhandlingen. Självklart vägrade Hamnarbetarförbundet att lämna walkover, vilket skulle ha inneburit att man lämnat sina medlemmar i sticket. Förbundet tvingades tillgripa konfliktvapnet och gick ut i strejk.

I Göteborg vill socialdemokraterna inte att åtta av tio hamnarbetare ska ha några

fackliga rättigheter…

I den debatt som följt har Kommunstyrelsens ordförande i Göteborg, socialdemokraten Anneli Hulthén, ondgjort sig över beslutet. Men nog hade det varit naturligare om hon i stället tagit fram partipiskan och låtit den vina över ryggen på styrelseordföranden i Göteborgs Hamn, partibroder Sven Åke Hulterström. Med ett par rapp över ändan hade han nog snurrat runt ett varv och sett till att hamnarbetarna fått en demokratisk representation i varselförhandlingen. Anneli Hulthen spelar en politiskt spel. Hon vill helt enkelt inte ha en liten, men demokratisk och kämpande fackförening, som exempel för andra arbetare.

Hamnarbetarförbundets ordförande Björn A Borg svarar Anneli Hulthén i dagens Göteborgsposten.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Ett svar på ”Därför förbjuds Hamnarbetarförbundet att förhandla

  1. Pingback: Massmöte på Volvo Tuve idag | Svensson

Lämna ett svar