Bush och Cheney är krigsförbrytare

Bush och Cheney är krigsförbrytare.

Varför inte kalla det vid rätt namn? George W.Bush och Dick Cheney beordrade och legaliserade tortyr under sin tid vid makten. Enligt alla internationella lagar var det inget annat än krigsförbrytelser som Vita Huset ålade CIA att utsätta fångade ”terrorister” för.

Talet om några rötägg som solkat CIAs rykte visar sig vara struntprat. Tortyren och den omänskliga behandlingen av fångar var medveten politik toppstyrd direkt av Vita Husets chef och vice-presidenten Cheney.

Så här skriver New York Times i dag om de dokument som släppts.

-CIAs hemliga förhörsprogram lydde under strikta regler, som dikterades av Washington med pinsammt kyliga detaljer som varje byråkrati älskar. Det starka intryck som dokumenten ger är att det på intet sätt handlade om uppskruvade agenter som spårade ur. De ger en bild av total kontroll från CIAs topp och från justitiedepartementet. En kontroll som ansvariga i bushadministrationen säger var till för att garantera att programmet var lagligt och säkert.

Alla detaljer om CIAs handlingar bakom galler i skydd av stjärnbaneret måste publiceras.

Efter sin seger i presidentvalet sa Obama att han ville se framåt och inte slösa onödig energi på skuldfrågor under Georg Bushs tid. Det håller inte längre. De dammluckor som öppnats kan inte stängas igen. Krigsförbrytelser som tortyr är alltid krigsförbrytelser oavsett när de begås och av vem. Men i historien är det sällan segraren ställs till svars för sina handlingar.

Därför är det troligt att ett par chefer i CIA som kan sägas vara direkt ansvariga för sina underhuggares bedrifter kommer att ställas till svars. Däremot ska det mycket till för att de verkliga krigsförbrytarna, George W. Bush och Dick Cheney, en dag kommer att stå inför rätta. Att ställa de verkliga krigsförbrytarna inför rätta vore bästa sättet att hedra Edward Kennedys minne.

I media: NYT,DN1,DN2,DN3,SVD1,SSD1,GP1,AB1,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

2 svar på ”Bush och Cheney är krigsförbrytare

  1. Det är typiskt liberala socialister att gå efter CIA och tidigare regering. Bush och Chaney höll USA säkert i 8 år och borde hedras för det. Obama och Tedd Kennedy har arbetar för att socialisera USA och borde stoppas.

  2. Matthias,
    Om du anser att tortyr är en metod att använda för att ”hålla USA säkert” då tycker jag att du ska säga det rent ut.

Lämna ett svar