Löven faller i Timrå

Höstbesök i Timrå.

Så är det dags att dra norrut igen. Tillbaka till mina hembygder vid Indalsälvens utlopp. Just nu lyser hela deltat i alla höstens färger. Tusentals björkar vittnar om att snön snart kan komma. Då faller löven i beundran inför den vita sådden.

Med lite tur kanske vädret tillåter en fisketur i deltat. Man vet aldrig, det står kanske en och annan öring på lur beredd att låta sig luras. En tur till en hemmamatch för TIK blir det också. Efter storsegern mot Linköping kanske laget kan sluta förlora även när de spelar bra. Annars blir det till att stå där med lång näsa när slutspelet drar igång.

En visit till min barndoms schacklubb blir det också. Även om klubben numera har sin lokal i Timrå centrum har den behållit sitt ursprungliga namn- Fagerviks Schackklubb. Där lärde jag mig spela när jag var nio år. Då var schack en stor sport och ett vanligt tidsfördriv i Sverige. TV fanns inte ännu och självfallet inga datorer eller play stations. I var och varannan stuga spelades det schack under mörka kvällar.


När jag började spela schack var Mikael Tal  den stora idolen

Ja, det var också en tid, med sina bekymmer och glädjeämnen. Upp till var och en att säga vad som var bättre och sämre. I alla fall är politikerna sämre numera. De flesta ser som sin enda uppgift att avreglera och skjuta i sank den välfärd våra föräldrar kämpade sig till. Numera finns det inte plats för reformer med stort R. Motreformer heter det. För det ska ju skapas mycket plats åt de som ska hinna bli stormrika innan de likt alla oss andra också dör.

Se där nu blev det ändå politik av det hela trots att det började så fint med färgrika löv och lurpassande öringar. Är man drogad av Marx är det svårt att hålla fingrarna i styr vid tangentbordet. Till dem återvänder jag den 27 oktober.

Under tiden kommer Göte att servera er med mer än en godbit.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Lämna ett svar