Putin hyllar Stalin.

Putin hyllar Stalin.

Det är uppenbart att mellan 1924 och 1953 förvandlades det land som Stalin styrde från ett bondesamhälle till ett industrisamhälle. Vi kommer naturligtvis ihåg problemen, framför allt mot slutet med långa matköer och liknande. Men faktum kvarstår, industrialismen trädde i kraft.

Har man ingen mustasch får man visa bringan.

Orden ovan är Vladimir Putins och ger oss en god idé om varför dagens ryska ledare försöker att skyla över Stalins terrorvälde. Enligt Putin uppstod det problem i slutet av Stalins regim med långa matköer och liknande, som han säger.

Däremot har Putin aldrig haft och har inga problem med Stalins aktiviteter under 20- och 30-talen. Där först Trotskij och sedan hela det ledande garnityret i det ryska kommunistpartiets topp fängslades, åtalades för spioneri och avrättades med att nackskott, ser Putin bara en stor Stalin som byggde Sovjetunionen med stort S.

Nästan alla medlemmar av Centralkommitten 1917 avrättades av Stalin i Lenins namn.

Detta är helt logiskt och förståeligt för Putin ser i Stalin enbart en stor nationell ledare, inte en ledare för en arbetarstat som borde ha strävat efter att skapa ett socialistiskt samhälle.

Samma ohotade roll som nationens Fader och gudomliga Rorsman kommer Putin aldrig att åtnjuta. Stalin var Stalin och aldrig kommer han tillbaka. Tack och lov.

I media:DN1,DN2,SVD1,

Bloggare:

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

3 svar på ”Putin hyllar Stalin.

 1. ”…borde ha strävat efter att skapa ett socialistiskt samhälle”

  Hallåååå? Dags att vakna upp och läsa lite historia?? Sojvet var i allra högsta grad ett socialistiskt samhälle. Socialister försöker alltid förvirda historien till att arbetsläger, svält, våld och tortyr mot oliktänkande och polisstater inte var resultatet av deras bloddypande vansinnesideologi, men resten av världen vet vad er extremistideologi leder till! Socialism kräver förtryck per definition, tvång är inbyggt i ideologin, staten skall kuva och styra individen. Allt annat är lögn och skitsnack i olika former.

 2. Du klarar inte av at läsa hela artikeln.

  Det står också:

  Samtidigt framhöll han det enorma lidande som Stalins maktvälde medförde.

  – Miljontals av våra medborgare fick lida. Att leda ett land på det här sätter för att uppnå ett resultat är inte acceptabelt. Det är en omöjlighet/…/ Det får vi aldrig glömma.”

  Ser du någon hyllning här?

 3. Hallå….
  Alla vet att det va tsaren som skapade arbetslägren, så som högern och sossarna i Sverige!
  Kommunisterna stängde de 1953!
  Varför efter så lång tid?
  Jo för att man var tvungen att bygga fängelser för de som skulle straffas för brott…
  Att man i sovjet koloniserade (utvecklade)Sibirien med fångar är väll inte så hemskt då Engelsmän samt Fransmän och Spanjorer m.m. sände deras fatiga samt fångar i andra kontinenter i syfte att kolonisera förslava m.m.
  Även vår höger nu, just nu vill tvinga folk till att söka arbete från norra till södra Sverige !

Lämna ett svar