Ett dygn utan invandrare

Ett dygn utan oss.

.

Det var i onsdags som kollektivet « En dag utan invandrare » i Frankrike organiserade en 24 timmars ”strejk”. Av det upprop som kollektivet publicerade innan aktionen syns det att rädslan för att förlora sitt arbete format ”strejkens” karaktär.

.

-Vi deltar alla i ”en dag utan invandrare”.

.

-Genom att stanna hemma från jobbet och genom att inget köpa vill vi få medborgare, politiker, arbetskamrater, studiekamrater, grannar, vänner, företagare och butiksägare, att förstå att vi bidrar till det här landets storhet. Med vår frånvaro markerar vi nödvändigheten av vår närvaro.

.

Det är svårt att utvärdera aktionens omfattning eftersom inget strejkvarsel lagts av de fackföreningar som stödde aktionen. Kollektivet manade deltagarna att samlas framför stadshuset i varje stad vilket skedde i ett trettiotal städer, med bland annat flera hundra som samlades i Paris.

.

Idén med ”ett dygn utan invandrare” kommer från USA där latinamerikanska invandrare satte stopp på hela landet under ett dygn den 1 Maj 2006. I femtio amerikanska städer fanns inte en öppen stormarknad att finna och massor av företag fick stänga på grund av frånvaron.

.

Närmare 2 miljoner demonstrerade 1 maj 2006 i USA till stöd för invandrarna

.

I Frankrike valde Kollektivet 1a mars för att markera mot den franska invandringslagen från 1 mars 2006 som inrättade en selektiv invandring, det vill säga bara för kvalificerad arbetskraft.

.

Samma dag organiserade ett motsvarande kollektiv ”en dag utan invandrare” i Italien med demonstrationer i bland annat Milano, Rom, Bologna och Neapel.

.

-Vi är inte brottslingar. Invandring är inte kriminellt, var en av huvudparollerna i demonstrationerna som samlade mycket folk. I Neapel samlades 25 000 och i Bologna 10 000.

.

I Italien sa invandrare och radikala italienare nej till Berlusconis rasism

.

Under mediakungen Berlusconis, premiärminister på fritiden, styre har Italien glidit långt på vägen mot en form av diktatur. De nya invandringslagarna kriminaliserar och dömer fängelsestraff för olaglig invandring och personer som hjälper invandrarna.

.

Den farlige pajasen Silvio uppmanar till och med befolkningen att skapa civila medborgargarden för att bekämpa invandringen. De är inte (ännu) tillåtna att bära vapen. Men med tanke på hur Mussolinis civilgarden utvecklades under 20-talet finns det all anledning att frukta det värsta. Det italienska samhället är inne i en extremt farlig fas.

.

Steroidstinna praktexemplar på jakt efter första bästa offer

.

När en mediakung kan tillverka skräddarsydda lagar för att slippa stå inför rätta och landets parlament antar lagarna utan att blunda då är det dags för alla som värnar om demokratiska fri- och rättigheter att säga stopp.

.

Nästa ”ett dygn utan oss” måste bli ett dygn utan alla arbetande människor, invandrad som inhemsk arbetskraft.

.

Media;DN1,DN2,SVD1,GP1,AB1,

Bloggare: Svensson,Jinge,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

4 svar på ”Ett dygn utan invandrare

  1. Innebär också ett dygn utan invandrare att alla kriminella invandrargäng håller sig inne och hemma under denna dag? Innebär denna strejk också att alla invandrare denna dag också avstår från socialbidrag och av kommunen betald lägenhetshyra? Upphör kostnaden för landets utomeuropeisk-ättade interner på landets anstalter denna dag?

    Problemet med invandring är inte de invandrare som lever skötsamma liv och arbetar. Problemet är den groteska överrepresentationen av utomeuropeiska invandrare bland kriminella och att allt för många invandrare ställer sig i ett självvalt utanförskap.

  2. ”I Frankrike valde Kollektivet 1a mars för att markera mot den franska invandringslagen från 1 mars 2006 som inrättade en selektiv invandring, det vill säga bara för kvalificerad arbetskraft.”

    Varför är det så hemskt? Varför måste invandrare vara okvalificerade? Har vi inte tillräckligt med okvalificerade européer att fixa jobb till?

  3. Pingback: Jinges Web och Fotoblogg » Vår eller vinter? Dagens bilder

  4. Jag har alltid ansett att EU i själva verket är ett krigsprojekt, inte ett fredsprojekt. Jag bara hoppas att jag har fel. Just nu ser det inte ljust ut dock – och tänk, vilken tur att vi har en massa invandrare i Europa att skylla på när de ekonomiska eliterna skinnar oss alla å det skändligaste. Precis som förra gången alltså, då efter 1929.
    Stoppa världen, jag vill kliva av!

Lämna ett svar