Ship to Gaza

-Satans mördare !

.

Den israeliska regeringen behöver inga fiender. Den är sin egen dödgrävare.
-Satans mördare, skulle säkerligen Olof Palme kallat dem. Och med rätta. Den militära bordningen av konvojen Ship to Gaza med minst 10 döda visar att Israel till varje pris vill att Hamas behåller kontrollen över Gaza. Den helt irrationella blockaden av Gaza omöjliggör en återuppbyggnad av infrastrukturen och ekonomin från att på nytt fungera ”normalt”. Blockaden innebär att det är bara den ekonomiska aktiviteten tack vare tunnlarna till Egypten som fungerar. Handeln via tunnlarna kontrolleras totalt av Hamas och stärker dess grepp över hela samhället. Om Israel verkligen villa fälla Hamas skulle de stoppa blockaden och låta Gaza fritt importera alla varor som behövs för återuppbyggnaden och det dagliga livet. Är det ren irrationalitet eller medveten politik som styr i Jerusalem?

.

Cement,rullstolar och andra förnödenheter stoppas av Israel.

Enligt senaste nytt är det många modiga aktivister som betalat med sina liv för att visa sin solidaritet med den palestinska befolkningen på Gaza. Bara för att de ville bryta den olagliga blockaden och undsätta människor i nöd.
Må deras död själar rida mara med Netanyahu, Lieberman och alla andra mördare i den israeliska statsledningen.

.

Media: DN1,AB1,GP1,SVD1,EXP1,DN2,SVD2,AB2,GP2,EXP2,AB3,DN3,VG1,VG2,SVD1,

Bloggare; Jinge,Svensson,Röda Lund,Sjöstedt,Motvallsbloggen,Alliansfritt Sverige,Röda Berget,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

18 svar på ”Ship to Gaza

 1. Pingback: Israel mördar fredliga hjälparbetare | Svensson

 2. Pingback: Israeliska pirater i Medelhavet – agera Reinfeldt & Bildt « Röda Berget

 3. Allt är inte svart och vitt. Livet är inte så enkelt. Det rapporteras om försök till lynchning av israeliska soldater ombord på den båt med aktivister beväpnade med bl a knivar. Tror ni verkligen att Israel ville ha detta blodbad? Lite nyansering, tack.

 4. Mona,
  Vadå nyansera? Om du funderar lite själv i stället för att svälja första bästa propagandabluff från Jerusalem kanske du kan inse att att när en stat tar sig rätten att borda fartyg på internationellt vatten kan man inte vänta sig annat än motstånd med vad som finns till hands. Ja, egentligen är besättningen skyldig att försvara fartygen mot pirater som bordar ett fartyg. Inget land i hela världen skulle kunna tillåta sig en sådan handling utan att Carl Bildt skulle gå i taket.

 5. Benny. Fundera själv i stället för att svälja första, bästa…
  Bra råd till dig själv. Ännu vet vi inte vad som inträffade, hur många som dödats och sårats eller hur det gick till. Vi vet inte med säkerhet om bordningen var olaglig och vi vet inte med säkerhet vem som sköt eller varför. Nyheten är verkligen ny, så en gnutta sans vore på sin plats.

 6. Petit,
  Varför vet vi inte om bordningen var olaglig? Enligt israeliska radion skedde bordningen sex mil utanför Gazas sjögräns, alltså på internationellt vatten. Enligt vanlig sjölag är bordningen rent pirateri och egentligen har besättningen rätt att försvara sig.

 7. Petit:
  Och Israel, som nu försöker skylla på de ombordvarande har själva sett till att alla ”bevis” för deras oskuld är förstörda, inget filmande, inga telefonsamtal från båtarna, inte kommunikation med omvärlden, och Israeliska tidningar har belagts med yttrandeförbud.

  De enda Israels regering lyckas övertyga är de blinda fanatiker som försvarar allt Israel gör, oavsett hur olagligt, vidrigt och inhumant det är. Jag misstänker att Israels nuvarande propagandakampanjer i själva verket endast är till för att inte förlora fler av de redan troende. Resten av världen ser vad som händer och inser vad Israel gör och är ute efter. På de kunniga och initierade biter inte propagandan längre.

 8. Benny, jag håller fullkomligt med dig!

  Mona, skulle israeliska kommandosoldater låta sig lynchas av aktivisterna på skeppen? Automatvapen mot påkar och knivar? Du får mig verkligen att skratta högt! Stackars katten som blir biten i svansen av musen, voj voj!

  Petit, det kommer inte att fungera med några bortförklaringar i världen för Israel denna gång! Man har gjort bort sig grovt. Jag väntar med spänning på USAs officiella reaktion.

 9. Hej Celsius,
  Roligt att se dig tillbaka på bloggen efter våra duster om Thailand

 10. Hej själv Benny. Nu kan vi ju vara i stort sett överens dessutom. Jag är rent ut sagt förbannad över detta. Men jag tror att det kanske, kanske, kan tippa över nu. Efter ett sådant flagrant brott mot folkrätten kan väl ändå inte USA tiga? Turkiet, en NATO-allierad, har fått sina medborgare mördade.

  Jag tänker på Leon Klinghoffer som mördades av palestinska terrorister på Achille Lauro 1985. Det blev ett väldans liv om det, fullt berättigat. Det är ett klockrent parallellfall anser jag. Terroristerna åkte fast efter att USA tvingat ner det egyptiska planet som skulle föra bort dom efter en uppgörelse, vill jag minnas.

 11. Celsius,
  Just nu verkar det som Vita Huset sticker huvudet i sanden. Inte en enda kommentar hittills. Spinndoktorerna är säkert i full gång.

 12. Benny,

  Haha, jag tror de sekretesskyddade ledningarna mellan Tel Aviv och Washington D.C. glöder och osar bränt! Kommer Netanyahu att våga träffa Obama på tisdag som var tänkt, eller åker han direkt hem från Kanada?

  USA väntar nog på att israelerna skall stabilisera läget och se hur mycket skadan kan begränsas, vad som kan ljugas bort och vad man måste tillstå. Men redan de bevisbara detaljerna räcker för att det skall bli mycket besvärligt för Israel.

 13. Celsius,
  Det tror jag också. Redan den formella aspekten är knivig. Att borda fartyg på internationellt vatten kallas pirateri.

 14. Celsius,

  Vita Huset ryter till:

  ”USA beklagar djupt förlusten av liv och de skador som åsamkats och arbetar med att förstå de omständigheter som finns kring tragedin.”
  William Burton, talesman Vita Huset

 15. Benny,

  Om pirateriet syftar till att, med våld och (underförstått) hot om framtida våld, skrämma andra från att utnyttja sina rättigheter att bryta den olagliga blockaden av Gaza i framtiden, då är det terrorism.

 16. Nå, Benny, jag tycks ha träffat rätt :-). Man ”arbetar för att förstå” hur man skall kunna begränsa skadorna för Israel, kanske? Man vill inte säga för mycket eller för lite innan man vet hur mycket som måste komma ut och vad som kan döljas. Sedan kommer man att säga det man måste säga. Där står nog diplomatin mellan USA och Israel just nu. Men det blir nog knepigt att sätta munkavle på t ex en fredspristagare, haha. Jag unnar Israel allt besvär dom har just nu.

  Frågan är hur Obama personligen kommer att ställa sig, när briefingarna är klara. Jag menar, han är ju förpliktad av Nobels Fredspris han också. 😉

 17. Ja, om han nu inte använder diplomet från Oslo till att sitta på

 18. Jag tror att det är dags att världen vaknar upp och inser att Israel har uteslutat sig från sin omvärld och att det medför konsekvenser inte bara för folk i Gaza men tydligen för alla i världen som vill genomföra humanitära insatser kommer att möta hotfullt motstånd där de riskerar att dödas. Världen behöver inte en ny Nord Korea, tack. Israel agerar inte förnuftigt och världen måste börja ställa krav, ta ställning för vad vi inte står för.

Lämna ett svar