Arbetsförmedlingen ska servera kanonmaten…

.

Samtidigt som Sveriges försvar är på väg att smälta samman med NATO avskaffade regeringen Reinfeldt värnplikten. Stupade kontraktssoldater eller legoknektar, vad vi nu än väljer att kalla dem, upprör inte allmänheten lika mycket som stupade enkla meniga värnpliktiga…

.

Henrik Eskilsson/Försvarsmakten. Soldater ur den svensk-finska enheten i Afghanistan vid minnesstunden för Löjtnant Gunnar Andersson på Camp Northern Lights.
Här minnesstunden för Löjtnant Gunnar Andersson
på Camp Northern Lights.

.

Men samtidigt har det redan nu visat sig svårt att rekrytera den kanonmat som behövs ute i fält. Det är ont om unga män och kvinnor som vill bli fotfolk i det militära. Inte ens aggressiva reklamfilmer som utlovar en spännande framtid har lyckats lösa det här med att få ungdomar som frivilligt vill dö för den korrupta regim som vi exempelvis håller under armarna i Afghanistan. Ett krig vars antimuslimska övertoner nu eldas på av en galen pastor i USA. Likt Hitler en gång tänder han bokbål. Då var det Marx`verk som brann och judiska skrifter. Nu är det koranen.
Det har också gått så långt så att det tycks bli Arbetsförmedlingen som ska servera kanonmaten.

.

Minnestenar för stupade soldater från den svensk-finska basen

.

Nu i höst börjar man nämligen med att rekrytera folk till Försvarsmakten. Är du arbetslös ska du tvingas till att bli legoknekt. Det behövs både soldater och sjömän under fanorna. I SVT:s TV-utfrågning spottade Fredrik Reinfeldt på ”den gamla dåliga AMS-politiken”. Här har han uppenbart påhittigt nog hittat en ny fräsch AMS-politik.
I samklang med beslutet att avskaffa värnplikten har Försvarsmakten också fattat ett beslut om att alla anställda måste acceptera utlandstjänst. ”Se Hindukusch`s bergstoppar och sedan dö”, blir väl regeringens råd till alla arbetslösa…

.

http://andersonchris.files.wordpress.com/2008/11/24afghan12.jpg?resize=584%2C387

Här hämtas döda amerikanska soldater till sin sista vila…

I Afghanistan är det främst stater som USA, Storbritannien och Danmark, som satt in stridande förband i landets inbördeskrig. De svenska soldaterna gör egentligen fortfarande bara någon form av militär kökshantering åt den Norra alliansen.

Men i ett skarpt läge. Där svenska soldater hamnar i skottlinjen kommer vi definitivt inte att se vår kronprinsessa som härförare. Gustav II Adolf fanns med mitt i bataljerna. Liksom Karl XII. Napoleon bar röd mantel så att hans soldater inte skulle avskräckas av blodvite…

Men Hitler bar bruna byxor så att hans SS-garden inte skulle se något annat otrevligt. Victoria Bernadotte lär trots vårt jämlika samhälle inte finnas i någon skytteställning. Inte heller prinsarna Carl och Daniel. För att inte tala om Reinfeldt själv. Ja, inte ens Sven Tolgfors lär vara med i någon skarp strid.

Kanonmaten blir i stället de unga människor som kastats ut i arbetslöshet av den borgerliga alliansen.

http://ss11i01.stream.ip-only.net/images/blog/images/entries/98/00/44/119224/34b84156b86de993.

Kronprinsessan i charmtagen under sin lilla tripp

till den svenska basen i Afghanistan.

Vi lär aldrig få se henne i en skyttegrav

.

********************************************

Den vackraste visan om kärleken

Text: Ture Nerman, 1916
Musik: Lille Bror Söderlundh, 1939

********************

Den vackraste visan om kärleken
kom aldrig på pränt.
Den blev kvar i en dröm på Montmartre
hos en fattig parisstudent.
Den skulle ha lyst över länderna
och bringat en vår på knä,
och en värld skulle tryckt till sitt hjärta
en ny, en ny Musset.
Han skulle ha vandrat längs kajerna
med en blåögd liten Lucile
och diktat violer och kyssar
nu en natt i april.
Men den vackraste visan om kärleken
kom aldrig på pränt.
Den begrovs i en massgrav i Flandern
med en fattig parisstudent.

.

.

.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

I pressen: AB1,SVD1,SVD2,SVD2,GP1,SVD3,DN1,SVD4,GP2,SVD4,DN2,SVD5,

13 svar på ”Arbetsförmedlingen ska servera kanonmaten…

 1. mmm… verbala loskor i fejset på folk är du bra på.

 2. Reinfeldt, Sahlin och de andra länstolskrigarna har ju ”tur” att det finns så många arbetslösa som kan gå i första ledet. Sen kan man ju också fråga sig hur Ohly ska få ihop det med individuell föräldraledighet för de som blir skickade till främmande land. Det ingår ju nu i vår nya yrkesmilitärers anställningsvillkor att de måste acceptera utlandstjänst.

  Krig handlar om att skicka ut unga medborgare att dö och det är tre gånger så ”erfarna” och äldre som bestämmer var de ska dö.

  Vi får väl ta efter imperiet som vi slickar stövlarna på (snart får de väl använda gummistövlar när svenska politiker kommer i närheten), de vet vet hur en slipsten ska dras.

  Army Sends Infant to Protective Services, Mom to Afghanistan
  ”U.S. Army Specialist Alexis Hutchinson, a single mother, is being threatened with a military court-martial if she does not agree to deploy to Afghanistan, despite having been told she would be granted extra time to find someone to care for her 11-month-old son while she is overseas.

  Hutchinson, of Oakland, California, is currently being confined at Hunter Army Airfield near Savannah, Georgia, after being arrested. Her son was placed into a county foster care system.”

 3. Hej Bertil!

  Är det du inte du som tar till en floskel? Varför inte kommentera sakfrågan? Tycker du att det är riktigt att tvinga arbetslösa unga människor att bli soldater? Kanske kanonmat i ett NATO-krig i Långtbort – i -stan?

 4. Brister i fakta ?

  1.Försvarsmakten(inte AF) genomför sin egen rekrytering, AF är en av flera kanaler för att synas som arbetsgivare och visa sökbara jobb, militära och civila
  2. Försvarsmakten(inte Pliktverket) genomför sin egen grundutbildning, ställer kraven och ansvarar för uttagningen, Pliktverket stödjer med en del av testerna.
  3. Beklagligt att uppgifter (vidare)publiceras utan kontroll med vare sig Pliktverket eller Försvarsmakten

 5. Det har väl alltid varit så att det varit de fattiga som fått fungera som kanonmat i angreppskrig och kolonalkrig. Vi visste ju att så är fallet i USA och att så skulle bli fallet här också, i och med att vi avskaffade den allmänna värnplikten – eller visste folk inte det tro?

 6. Vad har detta med mitt inlägg att göra? AF serverar kanonmaten och Försvarsmakten/Pliktverket sorterar sedan vidare för att se vad som är smakligt.

 7. Medan världen förfäras över att en liten grupp på ca 30 personer FUNDERAR på att elda upp en koran (det är viktigt att påpeka att de inte gjort det än) så GENOMFÖR muslimer i muslimska länder dagliga övergrepp mot kristna genom att bl.a bränna ner kyrkor till grunden.

  Vänta lite nu…
  Att FUNDERA på att elda upp en koran är värre än att verkligen bränna ner kyrka efter kyrka till grunden.

  Har sagt det förr, säger det igen. Världen är totalt upp och ner.

  Varför är det accepterat när muslimer leker rövare? Varför är det INTE accepterat att svara på deras aggression?

 8. Att kritisera det skrivna som verbala loskor och en annan människa som skriver en massa detaljer som inte direkt hör till saken får mig att bli verkligt övertygad om att vi har blivit medvetet fördummade genom olika media.
  Tycker ni att det är rätt att först få unga arbetslösa att känna sig som prasiter i samhället genom ”arbetslinjen”, och sedan köra propaganda för att få dem att ställa upp och ”dö för sitt land”.
  Det är dags att vägra kriga över huvudtaget därför att vi har inget otalt med dom som vi ska döda. Det är ett spel som den rika och mäktiga globala eliten håller på med för att tjäna pengar och centralisera makten ännu lite mer.
  Det är tid att vägra samarbeta på alla fronter och bara göra det som känns rätt med hjärtat.

 9. märks att vissa var vapenvägrare och inte inser att ALLT inom militären är soldater.

  med samma ”logik” är ALLA på ett sjukhus utbildad vårdpersonal och ALLA som jobbar i polishuset poliser

  orka med vänsterhaveristers klagosånger som bara baserar sig på okunskap och fördomar?

 10. Pingback: Tyvärr har Alliansen ett övertag

 11. Sveriges försvar smälter inte samman med NATO, det har smält ned till i stort sett ingenting. Den obetydliga restposten måste synkas med NATO, eftersom vi inte längre bygger våra stridsvagnar, sista flygplanet är engelskt, Hägglunds bandvagnar amerikanska och så vidare.

  Att skicka ett demo-exemplar av hur vi själva inte klarar av att försvara Sverige till Afghanistan var en dålig idé redan frän början, numerären gör ju insatsen betydelselös i ett större sammanhang, fast inte just där de står.

  Den borgerliga regeringen gör inte folk arbetslösa. Arbetslöshet är en mismatch mellan vad som efterfrågas och vad som utbjuds, regeringen är inte ansvarig för vad folket kan eller vill köpa eller sälja till varandra. Försvarsmakten rekryterar och använder sig bl.a. av arbetsförmedlingen, det är ju meningen att den ska användas. Däremot är det nog inte meningen att folk ska bli tvungna att ta jobb i militären, och inte så troligt heller, det är ju frågan om vår obetydliga insats i Afghanistan. Framtiden ser ut att bestå i högre teknisk utbildning eller att servera varandra latte till minimilön, hemma eller i Norge.

  Inlägg 4 är klipp och klistrat ur en dagstidning, jag har lagt till frågetecknet, eftersom det inte är mina påståenden utan någon annans. Däremot ser det ut som en väldigt koncis invändning mot artikeln, och därför relevant.

 12. SL
  Den borgerliga regeringen gör inte folk arbetslösa. Arbetslöshet är en mismatch mellan vad som efterfrågas och vad som utbjuds, regeringen är inte ansvarig för vad folket kan eller vill köpa eller sälja till varandra.

  Regeringar är i högsta grad ansvariga för hur stor arbetslöshet det är, det är de som bestämmer det ekonomiska utrymmet i den inhemska ekonomin där de flesta arbetar. De är kanske inte speciellt ansvariga för allt folk vill köpa och sälja men de bestämmer vilket utrymme det finns att köpa för. Vi fick inte permanent hög arbetslöshet efter 90-tals kris av några mystiska orsaker utan för att man sen dess bedrivit en ekonomisk politik som håller uppe en hög arbetslöshet.

  Eftersom vi nu inte ska ha något typ invasionsförsvar utan insatsstyrkor som ska bjudas ut till EU, FN, Nato etc för internationella insatser kunde väl den privatiseringsglada Alliansen privatiserat detta också, när man vill bistå de mäktig i deras polisinsatser globalt hade man på den öppna marknaden kunnat köpa in detta. Blackwater etc hade då kunnat konkurrera med ev. svenska bolagiserade legoknektar. Privata entreprenörer är ju alltid bäst och levererar det mest prisvärda enligt Alliansen och nu mer även sossarna.

  Om nu regimen vill ha någon styrka permanent i riket så är det ju bara fördelar med typ Blackwater, de har säkert betydligt lägre tröskel för att ge sig på uppstudsiga svenska medborgare.

 13. Lasse,
  Håller helt med i din kommentar. Den ekonomiska politiken kan naturligtvis påverka konjunkturer och arbetslösheten men bara inom vissa ramar som sätts av den kapitalistiska marknadsekonomin.
  Det hemska i situationen, för att tala om krigen, är att redan en stor del av de rådande krigen har privatiserats och förs av bolag som Blackwater och andra ”entreprenörer” i krig. En stat har ju intresse av att vinna ett krig så snabbt som möjligt. Privata bolag har intresse av att de aldrig tar slut.

Lämna ett svar