Bildt accepterar diktaten från USA

.
I går berättade AB Volvos presstjänst för SVT Västnytt att sanktionerna mot Iran nu innebär att komponenter och material för 400 lastvagnar, som skulle exporteras till Iran för lokal montering inte får skickas.
Lastvagnar eller lastvagnskomponenter ingår inte i EU:s eller FN:s blockad. Men USA agerar på egen hand och stryker krediterna. Iran kanske, som tidigare, vänder sig till indiska banker. Dessa struntar oftast i vad man säger i Washington…
Den svenska regeringen och dess talesman Carl Bildt är emot sanktionerna. Man bedömer, helt rätt, att dessa är kontraproduktiva. Ytterligare isolering av Iran och mer arbetslösa människor stärker bara det reaktionära prästväldet.
Men Carl Bildt är som oftast inte bara talesman för regeringen. Han är också språkrör för USA:s krigsindustri och landets kamp över kontrollen av oljan i Mellanöstern. Därför accepterar Bildt diktaten från Washington. Sverige har inte längre någon egen utrikespolitik.

.

Varför bråka? Vi följer er. Vad ni än gör…

.

Däremot går det bra för AB Volvo att bygga och exportera lastvagnar till Israel.Tunga fordon som lätt byggs om så att de passar för militärens bruk…

.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

I pressen: GP1,GP2,SVD1,SVT2,DN1,AB1,

Ett svar på ”Bildt accepterar diktaten från USA

  1. Pingback: Flammans Aron Etzler drar blankt

Lämna ett svar