TV4 drog ner byxorna på Jan Björklund

.

”En naken major”? Det går inte an! Expressen till undsättning…”
.
I går drog TV4: utfrågare ner byxorna på Jan Björklund.
När alla för en gångs skull kunde se att majoren var naken. När eländet han bär på under sina välpressade byxor. När det blottades för var och en.  Då blev nyliberalernas nyliberal självklart upprörd:
– Hon försökte kleta på mig att vi gynnar främlingsfientliga krafter och att vi fiskar i sådana vatten för att vi tar upp integrationsproblem i Sverige. Om inte vi som etablerade partier törs ta upp problem med integrationsproblem blir det ett reservat för extremister, säger Jan Björklund.
Vad han egentligen säger är kort och gott att Folkpartiet vill fiska i samma grumliga vatten som Sverigedemokraterna. Även de ”etablerade partierna” ska ha rätt att mäska och agna med lite främlingsfientlighet i sitt röstfiske…

.

https://i0.wp.com/www.seebergbilledkunst.dk/kort_plakat_klip800/kejserens%20nye%20klaeder2%20018.jpg?resize=286%2C368

.

Självklart försöker alliansens egen kvällsblaska, Expressen, att dra upp och rätta till byxorna på Björklund. En naken major. Slokad och skrumpen.
Det går inte an!
Därför hittar man på en ”tittarstorm” mot utfrågarna.
Hade det inte varit bättre för en ”oberoende liberal tidning” att låta stormen vina mot Björklund?

.

http://frianyheter.files.wordpress.com/2010/08/burka.jpg?w=584

”Som att hälla bensin på en eld”. Det säger Ulf Bjereld,professor i statskunskap, om Björklunds förslag om att förbjuda de burkor som knappt finns. Effekten blir den motsatta. SD blir mer legitimt och stärks. Det visar utvecklingen i Danmark och Holland”.
.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

I pressen: Expr1,EXpr2,SVD1,SVD2,SVD3,SVD3,SVD4,DN1,DN2,DN3,DN4,AB1,GP1,GP2,GP3,SVD5,GP4,SVD6,AB2,

Bloggare: Jinge,,Svensson,RödaMalmö,

18 svar på ”TV4 drog ner byxorna på Jan Björklund

 1. herregud, du vill verkligen att varenda parti ska lämna walkover till SD i den här frågan.
  Det är du och dina likar som är orsaken till att SD kommer in med runt 10% på söndag.
  Att ni stämplat varenda etablerad politiker som försökt prata om sånt här har gjort att de enda partier som vågat har varit partier som totalt vill stoppa invandringen. Snyggt jobbat etablissemanget.
  Inte ens ett jävla tält med springor för ögonen får man diskutera utan att stämplarna flyger. Men gud nåde ngn som inte tkr det är hemskt att inte mannen är hemma lika mkt med barnen som kvinnan.
  Kulturelativismen i sitt essä, vilket kvinnoförtryck som helst accepteras så länge det inte är svenska vita män som står för det.
  Ja på valdagen bör ni vara självkritiska, det blir starten på ett nytt SVerige. Folkpartiet som vill ha nästan fri invandring lät ni inte tala om problemen, nu får ni stå ert kast.

 2. Blogginlägget bekräftar precis vad Björklund säger. Tar man upp ämnet integration så är man plötsligt rasist.

 3. Ni kommer med meningslöst pladder. Ert enda syfte är att hjälpa Björklund med hans nerhasade hosor.

  Det enda sättet att integrera utlandsfödda svenskar är att se till att alla har ett arbete. Jag understryker alla. Björklund och hans allians har ökat arbetslösheten och det berömda utanförskapet. På samma sätt som tidigare regeringar.

  En förnuftig politik sätter alla arbetslösa i jobb. Det finns massor att göra. Inte minst för att klara energiomställningen.

  Banker och finansvalpar ska inte bestämma över vår framtid.

 4. Invandrarnas kultur har inget med integration att göra. Integration betyder inte att överge en viss kultur. Att tala om invandraren på det viset som högern gör när det gäller integration är ett försök att hävda att invandrare systematiskt ställer sig utanför, vilket naturligtvis är felaktigt. Det enda systematiska är samhället. Det systematiska är att invandrare är en underklass, detta är ett resultat av rasistisk aktivism hos arbetsgivare och andra, dessa aktivister får vatten på sin kvarn av Björklund. Han skickar en tydlig signal, fortsätt ni med er rasistiska aktivism, vi tänker inte göra något åt det.

  Segregation är inte ett problem, det orsakar inte problem på det sätt som vissa hävdar. Det är ekonomisk segregation som är problemet, ekonomisk segregation förstärker problemen som kommer med fattigdom, för att slippa erkänna detta försöker liberaler vältra över allt på offren (vilket är standard liberal politik då de menar att allt är individens fel). För att slippa åtgärda fattigdom och ekonomisk segregation, så tar man den rasistiska förklaringen, den som säger att det är ett problem med att människor med gemensamma intressen bor nära varandra. Men att bo nära varandra är en nödvändighet för att man tryggt skall kunna utöva sin kultur, för att entreprenörer som riktar sig emot en viss kultur skall kunna blomstra. Det förstnämnda är ett resultat av rasism, det sistnämnda ett resultat av kapitalism. Ingen vill erkänna dessa två, allra minst liberaler för det stämmer inte med dogma.

 5. Jag håller i stort sett med Martin men inte att det som speciellt gör invandrare – arbetslösheten – är någon speciell arbetsgivarkonspiration på företagsnivå. Den permanent höga arbetslöshet vi haft de senaste 18 åren är helt och hållet orsakad av den ekonomiska politiken som förts. Att den ekonomiska makropolitiken i praktiken sen lång tid dikteras av det mäktiga särintresset exportindustrin och arbetsgivarintressen är på en helt annan nivå än vilka som anställs. Ur det makroekonomiska perspektivet, det som avgör storleken på arbetslösheten, kvittar det i princip vilket block vi väljer, det är ytterst nämnda intressen som sätter den agendan.

  Ingen integrationspolitik i världen kan lyckas om inte det finns en ekonomisk politik som skapar full sysselsättning. Utan detta blir allt tal om integrationspolitik bara tomma charader.

  I en bristsituation där arbetsgivarna kan välja och vraka missgynnas naturligtvis invandrare, företaget väljer billigast och det som tros kunna fungera bäst och ger minst problem. Det är inget konstigt eller rasistiskt med det, sen kan förstås folk ha personliga fördomar men det är en annan sak.

  När Sahlin går ut och säger att Mohammed ska ha jobbet ställer hon arbetslösa mot varandra, i grunden ingen skillnad mot SD säger att jobben ska gå till ”svenskar”.

  Om ”mohammed” får jobbet istället för ”svensken” innebär det endast att andelen ”svenskar” ökar bland de arbetslösa det innebär ingen minskning av den totala arbetslösheten. Vi har inte onödigt hög arbetslöshet för att invandrare diskrimineras utan pga den ekonomiska politik som förs.

 6. Pingback: Bildt accepterar diktaten från USA

 7. Ska man skratta eller gråta? Det är sådana här bloggar som lägger tabu på att prata om integration som gör att Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen. Det är bättre att ett seriöst parti som Folkpartiet tar upp frågan och vågar diskutera den. Pinsamt att du är så blåögd Göte, eller har du en hemlig agenda att få in SD i riksdagen?

 8. Lasse,
  givetvis har du rätt och jag håller med dig om att arbetslösheten är det stora problemet i denna fråga. Lösningen och problemens kärna står givetvis att finna i en helhetssyn, det håller jag helt med om.

  Avskaffa arbetslösheten så är integrationsproblemen snart borta. Avskaffa fattigdom så kommer problemen som kommer ur fattigdom snart vara borta.

  Detta skulle kunna lösas med ett nytt samhälle. Men min analys handlade inte om detta samhälle, det handlade om problemen i Björklunds samhälle. Visst kanske jag inte skall ge Björklund råd om hur han skall minska problemen i sitt samhälle så att han lättare kan bevara det. Men om det leder till att han slutar vältra över problemen på egenskaper hos invandrarna så har de fått något, idag.

 9. Bra preciseringar av Lasse. Jag håller med.

  Till John. Läs inläggen ovan. Men, annars har jag snarast gröna ögon, Ögon som under de fyra senaste åren har sett en blå regering inneha den politiska makten. Folkpartiet har hela tiden haft hand om ”integrationen”.

  Under dessa fyra år har SD stärkts.

  Så skyll inte på mig…

 10. Det är sådana här bloggar som lägger tabu på att prata om integration som gör att Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen. Det är bättre att ett seriöst parti som Folkpartiet tar upp frågan …

  Jag har inte upplevt det som att denna blogg skulle lägga tabu på något.

  Fp är bara ett parti som med olika med populistiska (i dess sämsta bemärkelse) utspel försöker fånga marginalväljare. Så har dom varit så länge jag kan minnas, tyvärr är det så att det finns en del som går på detta taskapel.

  Burkaförbud, språkkrav etc är inte seriös debatt om de problem som finns med invandringen. Lika lite som nonsens om betyg skulle vara seriös debatt om pedagogik och barns utveckling. De flesta SD anhängarna har väl iofs nu insett att språkkravet i förra valet bara var et populistiskt utspel. Eller som när de på för länge sen svamlade om att det skulle vara en dator till varje elev i skolan, detta i en tid när en dator i kapital och driftskostnad på ett företag kostade mer än vad skolan spenderade per elev på undervisningen. Så har dom alltid hållit på, tar in kändisar som Gyllenhammar, Marit Paulsson etc för att de tror det ska dra några extra röster. Den dagen Fp åker ur riksdagen ska det bli kryss i taket. Jag har hellre både C och Kd i riksdagen, de vet man åtminstone var man har och de är ärligare.

 11. Men snälla!
  ”Ni kommer med meningslöst pladder. Ert enda syfte är att hjälpa Björklund med hans nerhasade hosor.”

  Så om man inte tycker precis som ni är det meningslöst pladder??? Snacka om att inte våga ta en debatt!

  Patetiskt

 12. ”språkkrav etc är inte seriös debatt om de problem som finns med invandringen.”

  Hur förväntar du dig att uppnå ekonomisk integration som du talar dig så varm för, om individen i fråga inte kan prata svenska? Att behärska språket i landet man bor i är en grundsättning för integration på samtliga plan, inte minst det ekonomiska. Att kalla FP för främlingsfientliga när dom lägger fram ett förslag som borde varit givet redan när vi började immigrationen till sverige. Jag förstår helt ärligt inte hur ni förväntar er att en individ ska kunna integreras och t.ex driva ett entreprenörskap utan att kunna språket. Du, Göte, säger att det enda sättet att integrera individer är genom arbete. Hur ska någon kunna få ett arbete när dom inte pratar språket? Var vänlig förklara det här för mig tack, du har inget case….du, som de flesta andra, hoppar helt oansvarigt på det här ”kalla-fp-nazister”-tåget istället för att på allvar försöka förstå vilka positiva konsekvenser det här skulle ha för invandrare. Det är vårt ansvar att se till att de blir väl integrerade i samhället, inget parti tar ansvar, och inget parti kommer ta ansvar i fortsättningen heller då de får hela Sverige emot sig på en gång. Resultatet blir att vi kommer ha en konstant dålig integrationspolitik, men det är inte regeringens fel…utan folkets. Såna som du. Ditt fel.

 13. Hur förväntar du dig att uppnå ekonomisk integration som du talar dig så varm för, om individen i fråga inte kan prata svenska?

  Jag förstår så väl att det är mycket lättare att debattera när man själv hittar på motpartens argument men det blir inte speciellt meningsfullt för andra. Precis som att kunna tala samma språk är det viktigt att man talar om vad folk faktiskt säger och inte använder sna egna påhitt om vad som sagts.

  Jag är mycket väl medveten om att goda språkkunskaper är absolut nödvändigt. I realiteten behövs det långt bättre än vad något simplistiskt språktest anger, sådana test för medborgarskap blir med nödvändighet simplistiska. Förmågan att lära språk väl är förmodligen individuell och även hur lång tid det tar och som handikappar dem som inte har så lätt för det, det är något som vi får acceptera. Det viktigaste på bredden är att man ”tvingas” använda det nya språket så mycket som möjligt i vardagen, där är full sysselsättning avgörande.

 14. SD har stärkts för att sådana som du och utfrågarna skriker rasist så fort någon vill föra en resonlig diskussion om integrationen. Det är alltså ”ERT” fel, inte ”VÅRT”.

 15. På min förra arbetsplats arbetade väldigt många som inte var svenskar. De flesta isom inte var svenska medborgare talade inte ett ord svenska, det gick utmärkt och ingen förväntade sig att de skulle tala svenska. Det var ett universitet, ett språktest skulle menligt inverka på möjligheten att rekrytera de smartaste som världen har att erbjuda. (Indier, kineser och polacker var majoritet av dessa inom mitt område.)

  Min chef kom till Sverige 1984, han vägrade konsekvent att tala svenska. Han talar flytande men med kraftig brytning, så han valde att inte tala det, smidigare att göra sig förstådd på engelska än bruten svenska.

  Så språk är inte en självklar nödvändighet för integration. Att sätta upp hinder med språktester med mera är definitivt inte bra för Sverige.

 16. Så nu skal svenskerne altså til, at tale engelsk? Så mangler I bare, at afskaffe fattigdommen og arbejdsløsheden. Så behøver I aldrig, at diskuterer nogen problemer mere…

 17. Pingback: Neoliberalt EUroforiska Folk(e)partiet går till botten med Titanic | Nemokrati

Lämna ett svar