Elisabeth II försökte sno pengar öronmärkta till fattiga

.

.

Här bor drottningens alla bryllingar och skyddslingar.
Gratis och med ett liv i överflöd.

.

Samtidigt som högerregeringen i Storbritannien riktar in sig för det största dråpslaget mot landets sociala välfärd sedan 1930-talet, avslöjar nu den brittiska tidningen Independent att drottningen 2004, försökte att sno åt sig 600 miljoner kronor från en fond med statliga pengar öronmärkta för uppvärmning åt fattiga familjer, utsatta bostadsområden, nerslitna sjukhus mm.
Bakgrunden är tidningens tre års långa kamp för att få tillgång till de papper som visar hur drottningen och hennes hov använder de 2 miljarder kronor/år som skattebetalarna får punga ut med.
Elisabeth II klagade över sina astronomiska kostnader för att värma alla kalla slott och tinnar där hennes bryllingar och drösar av skyddslingar bor gratis och lever i överdåd.
Nu fick hovet till sist nej – efter tvekan – från regeringen Blair. Det hela skulle bli för pinsamt om en sådan transferering blev offentlig. En drottning, huvudstupa ner i syltburken, det skulle inte se vackert ut. Inte minst därför att hon personligen har en egen förmögenhet som gör henne till en av Storbritanniens rikaste personer.
Independent driver nu en kampanj för att hovstatens samtliga utgifter ska redovisas offentligt.
Dags för Expressen att stampa i gång? Efter drevet mot Mona. Varför inte mosa Silvia och Gustav?
I Sverige är det ju faktiskt så illa att regeringen Reinfeldt anser att det både är anständigt och lagligt att muta familjen Bernadotte…
När alla nu vänder på varenda sten – i röset av valresultat – för att se varför regeringen vann fortsatt fötroende. Då finns det en som ännu ingen lyft på. Kronprinsessans bröllop i juni!
Det var under den månaden av rojalistisk yra, svensk konservatism och militarism, som opinionsinstitutens alla kurvor vände. I maj/juni ryckte den borgerliga alliansen förbi de rödgröna!

.

.

Drottningen på ridtur med Ronald Reagan.

.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,
I pressen: SVD1,SVD2,

7 svar på ”Elisabeth II försökte sno pengar öronmärkta till fattiga

 1. Men det är så här det går till överallt i världen. Svaret måste bli att det är girighet. Eller att man vägrar att se utanför sina egna väggar. Dom lever ett liv där dom alla tror att så här är det. Mycket vill alltid ha mer.

 2. Ja, Stig. Det är så här det går till.

  Det får vi ändra på!

 3. Vi måste öppna för dekapitering som alternativ, symbolisk eller reell. Det är tyvärr det enda sättet att göra sig av med monarker. Och det vet de. Men efter Charles Stuart vet vi också att även den symboliska makten måste dekapiteras, dvs makten att beskatta. Annars kryper de likt en hydra fram igen.

  Fransmännen vet och de älskar sin gilloitine, senste gillotineringen var på tidigt 80 tal om jag minns rätt.

 4. Jo då. Symboliskt. Även om Fransmännen skulle föredra reellt.Men här i Sverige tycks vi dekapitera genom ”personal trainers”…

 5. Tror i och för sig inte man ska dra för stora växlar på att den lilla sessan gifte sig och Alliansens framryckning. Det är nog tur för monarkin att det inte är prinsessbröllop så ofta, ju mer uppmärksamhet de får ju mer sjunker det förment ”folkliga” stödet för monarkin. Ju mer de håller käften och sitter och ugglar i sin gyllene bur desto mer ”stöd” får de i opinionsmätningarna verkar det som.

  SVT bossen Eva Hamilton fick frågan av Tom Ahland om inte SVT var lite väl servil i sin ”bevakning” av monarkin, det tyckte hon inte alls man var snarast devota och inte servila enligt henne.

  Något mer krypande och servilt än Public Service och kungahuset får man leta efter.

  Värdet för oss undersåtar av monarkin brukar ju mätas i inbillat värde på antal spaltmeter de genererar. Man kan ju då jämföra med Gudrun som fick åtskilliga inhemska och internationella spaltmeter när hon eldade upp pengar, den ”nyttan” hade hon och Fi inte mycket för i valet, troligen tvärtom.

Lämna ett svar