Trehundra miljoner av vår skatt till SD

.

I trädgården virvlar höstlöv.
Samtidigt bänkar sig snart 20 sverigedemokrater i riksdagen.
I den borgerliga demokratins namn får de nu 300 miljoner kronor av våra skattepengar. I olika former av partibidrag.
De sverigedemokrater som fått plats i riksdagen får dessutom en lön på det tredubbla som du eller jag tjänar. Omkring 55 000/månaden. Dessutom anställer de tjugo ”sekreterare”. Alltså tjugo personer, med en lön på omkring 30 000/månaden.
Pengar som kommer att användas till rasistisk propaganda.

.

https://i0.wp.com/sjokapten.blogg.se/images/2009/sd_61145201.jpg?resize=584%2C554

.

På ett nästan absurt sätt visar detta skröpligheten hos vår åldrande demokrati.
I runda siffror beviljar socialdemokrater och moderater varandra en miljard kronor. I bidrag. Självfallet hade de aldrig tänkt sig att de övergödda, fläskiga bidragen skulle hamna hos Jimmie Åkesson och hans gäng. Vi får se hur aptiten ser ut. ”Demokratiska fascister”?  Ett Svenskt Folkeparti? Där Björklunds gamla dammiga liberaler försvinner som höstlöven i vinden…
Men varför granskar inte media den demokrati som hamnat i ”bidragsberoende”?
Vi som strider mot strömmen är fattigare. Kanske”snåla”. Vi får inte heller del av moderaternas miljonärsstöd.
Men låt oss visa att att vi har många ben och klara strupar!

.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

I pressen:SVD1,SVD2,DN1,AB1,SDS1,GP1,GP2,SVD3,SVD4,DN2,GP3,SVD5,Expr1,

20 svar på ”Trehundra miljoner av vår skatt till SD

 1. Partistödet måste bort. Kanske kan man få bort det tack vare SD:s inträde i riksdagen. Men det är knappast troligt att de skulle ge upp något eget i kampen emot rasismen.

 2. Jag vill inte skatta pengar som går till SDs partistöd, hur gör jag ?

 3. Partistödet måste bort.
  Presstödet likaså.

  Det lär dock inte ske. Sverige är avdemokratiserat sedan mitten av 1900-talet av kommuni(S)ter och befolkningen är den mest indoktrinerade i världen (där har Reinfeldt rätt). Det är naturligt att betala hälften av vad man äger till förtryckarstaten som aldrig redovisar ”kostnader” tycker folk. ”Det går ju till välfärden”. Lika så är det få människor ifrågasätter den dagliga propagandan som slängs i fejan på dem av radio, tv, press och internet. Hjärntvättade åsnor. Reinfeldt och de andra vet de flesta människor är lättlurade spån och det är anledningen till att de kan r*vkn*lla befolkningen år efter år efter år. ”Vadå, vad menar du med det, det är ju vi som väljer dem” frågar sig då han som tog svininfluensavaccinet och oroar sig över klimathotet…

 4. Visst M och S får mest partistöd eftersom de är störst. Men de har också störst externa bidragsgivaren… rika människor ger pengar till moderaterna och sossarna roffar åt sig LO-medlemmarnas pengar varelse de vill ge dem till sossarna eller inte. Utan partistödet skulle skillnaden mellan de små och de stora partiernas budget bli ännu större.

  En baksida av partistödet är att det ges till rasister och kommunister då dessa också gjort sig berättigade av det.

 5. Som skattebetalare tvingas jag att bidra till kommunister. Hur skall jag slippa det?

 6. För att minska gapet mellan stora och små partiers stöd skulle man kunna köra en flat-rate. XX miljoner vilken storlek du än har, dock minst 1-2% röster i senaste valet.

 7. 1. Det är inte ”i den borgerliga demokratins namn” som SD får sitt partistöd, det fungerade liksom såhär även under tidigare regeringar. Den där retoriken är bara barnslig.

  2. 55 000 SEK blir efter skatt inte i närheten av tre gånger mer än vad du eller jag tjänar.

  3. Det klart mer avskyvärda vänsterpartiet har redan haft ett partistöd i flera år.

 8. Ska ju vara ett rättvist och demokratiskt så alla ska få sitt. Irriterar mig dock ständigt på att sossarna ska få så mycket av LO. Utan stora och starka LO skulle sossarna inte varit så stora som dom varit. I vissa val har väl sossarna fått 45 % av rösterna; kanske än så också. Dom är nog lagom stora nu.

 9. Löjligt att partistödet blir ett rpobelm nu när SD får det. Detta har andra partier roffat åt sig under en massa år. Grundtanken var att om partierna fick partistöd skulle dom inte behöva externa bidrag från LO eller näringslivet.

 10. Socialdemokraterna är LO-medlemmarnas blodsugare. Hoppas man kan se var moderaterna får sina pengar ifrån snart. Skulle gissa att de kommer från större företag inom näringslivet eller betydelsefulla personer där.

 11. hur mycket pengar går till invandringen av våra skattemedel?????

 12. Partibidragen är uppenbart en het gröt.

  Kanske för het att serveras.

  Själv menar jag att kommunen/staten ska svara för infrastruktur, i meningen gratis/billiga lokaler. Kommunala ”annonspelare” mm. Riksdagsmännen skulle tjäna 30 000 kronor/månaden. Punkt slut.

 13. Gratis/billiga lokaler? Men Göte, hur tänkte du nu? Hur ska dessa lokaler finansieras? Sverige har sedan 60-talet, ivrigt påhejade av såväl arbetsgivar- och arbetstagarorganisationer skapat världens mest subventionshaussade byggsektor vilket gjort det i praktiken omöjligt att bygga vare sig billiga lokaler eller bostäder.
  Det är knappast en slump att 80% av allt nybygge är äganderätter – ytterst få får ihop en hyresrättskalkyl – undantaget kontors-/butikslokaler med A-läge i storstäder.

 14. Nej usch! Enbart de som har samma åsikter som vi andra ska få partistöd. Fy fan för demokrati!!!!

 15. Just därför, Erik. Lokaler är dyra och det är ett hinder för demokratin.

  Därför måste denna ”demokratiska infrastruktur” finnas för alla.

  Pratar vi pengar inom ramen för det system vi lever med. Busenkelt. Det är bara att kapa partibidragen.

 16. Nej det klart att vi bara ska ha demokrati om folk röstar som vi vill. Och självklart ska man inte respektera åsikter som inte överensstämmer med ens egna, utan istället bemöta dessa med kanske våld eller i alla fall rejält med oförskämdheter. Det är ju ett sådant demokratiskt samhälle vi vill att Sverige ska vara. Tydligen.

 17. Anna,
  Nej vi vill ha ett Sverige där de som pekar finger mot de svagaste i samhället buas ut av hela befolkningen.

 18. Pingback: Sverige i krig

Lämna ett svar