Brittiska studenter protesterar.

Rökridåer och studenrevolt.

.

Studenterna i Storbritannien är ursinniga över den nya toryregeringens groteska ökning av avgifterna vid universiteten. De har all rätt. Om David Camerons politik förverkligas blir det i det närmaste omöjligt för ungdomar från vanliga arbetarhem att skaffa sig en högre utbildning.

.

De är inte beredda att acceptera Camerons svångrem.

.

De nya reglerna som Tory lagt fast ger universiteten rätt att ta ut en årsavgift på 100 000 kronor i stället för 35 000 som nu. Det behövs ingen examen i bokföring för att se vad det kommer att få som resultat vad gäller rekryteringen till högre studier.
Medan studenterna i en rad demonstrationer över hela landet visat vad de anser om Camerons och Cleggs politik förklarade Cameron härom dagen att regeringen ska lägga ut närmare 20 miljoner kronor på att skapa ett ”välmåendeindex”. Lägga rökridåer kallas det i det militära när man ska hindra fi att se vad man håller på med.

.

Studenterna visar vad de tycker om David Cameron.

.

-Från april nästa år ska vi börja mäta vårt lands framsteg inte bara med hur mycket ekonomin växer, utan hur våra liv förbättras, inte bara hur levnadsstandarden ändras utan i hur vår livskvalitet ser ut, sa den stolte premiärministern.
-Cameron kommer säkert att använda det nya indexet till att säga att folk är lyckligare under Tory trots den stigande arbetslösheten, avhysning från bostäder, längre köer i vården och oöverkomligt dyr utbildning, kontrade Len McCluskey, nyvald ordförande i landets största fackförening – Unite.

.

Flera stora demonstrationer har redan hållits och i dag lördag 25 november är det dags igen.
Landets studenter lär inte imponeras speciellt även om Camerons lyckobarometer visar på högtryck. I dag lördag fylls landets gator på nytt av arga unga studenter. I nästa etapp kanske Unites medlemmar ansluter. I dag demonstrerar också de irländska fackföreningarna mot Brian Cowens reaktionära sparpaket.

.

I tusental har studenterna sagt ifrån.

.

Varför inte drömma lite?

.

Eller varför inte stödja barnbarnen?

.

Unga studenter skyddar en övergiven polisbil mot missriktat våld.


.

Media: GP1,DN1,DN2,GP2,SVD1,

Bloggare; Jinge,Röda Malmö,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Ett svar på ”Brittiska studenter protesterar.

  1. Det är ju illa för etablissemanget om demonstranter verkligen lyckas förhindra förstörelse och kravallprovokationer. Då får ju inte massmedia rätt bilder av de demonstrerande och då kan de inte framställas som en samling huliganer rätt och slätt. Risken ökar ju då att deras budskap går fram till övrig befolkning.

    Synd bara att det skulle ta tio år för demonstranter att lära sig känna igen och förstå innebörden i polisens ageranden vid sådana här tillfällen.

Lämna ett svar