Sverigedemokraterna i österled.

Kent Ekeroth på korsfararstråt.

.

En samling högerextremister samlades nyligen i den israeliska staden Askhelon till en konferens om ”strategin mot islam”. Det var en vacker samling av fascister, ex-fascister och rasister som samlades i Israel. Man måste fråga sig varför dessa figurer bjuds in till Israel och av vem.

.

I SDs Sverige skapas trygghet med ”stopp för”  och ”hårdare tag”.

.

Med i den illustra samlingen av extremister fanns också Sverigedemokraternas riksdagsman Kent Ekeroth. I spetsen för konferensen stod den ökände ledaren för det österrikiska folkpartiet FPÖ. Heinz-Christian Strache besökte israeliska kolonier på Västbanken innan konferensen och avslutade sin visit med ett besök vid minnesmonumentet över judeutrotningen – Yad Vashem. Vilken israelisk myndighet som haft den dåliga smaken att välkomna herr Strache vid monumentet är inte klart.

.

Heinz-Christian Strache.  -Skaal Herr Obersturmführer.

.

Tillsammans med Ekeroth var också den belgiska rasisten Philip Dewinter – historisk chef för Vlaams Blok som olagligförklarades för rasistisk hatpropaganda och som återuppstått med namnet Vlaams Belang. Dewinter är bland annat känd för att i skrift ha förnekat judeutrotningen och har vid ett antal tillfällen deltagit i minnesmöten över de flamländska nationalister som anslöt sig till SS under kriget.

.

Philip Dewinter talar inför partikongressen. Slips och kostym är numera hans uniform. Som student var det annan utstyrsel som gällde.

.

Med på konferensen fanns också Elisabeth Sabaditsch-Wolff från österrikiska FPÖ som står åtalad för rasistisk hets mot folkgrupp och riskerar tre års fängelse. Där fanns också högerextremisten René Stadtkewitz från Berlin, grundare av rörelsen Die Freiheit som kräver slöjförbud i Berlin och minskade sociala bidrag till muslimska personer.

.

Elisabeth Sabaditsch-Wolff i farten. För hur länge?

.

Tillsammans antog den här fina samlingen av ”nationella patrioter” en text kallad ”Jerusalem deklarationen” som pekar ut islamsk fundamentalism som ”det nya totalitära hotet mot världen”.
Frågan är vad Kent Ekeroth, svensk parlamentsledamot och representant för Sverigedemokraterna, gjorde i Askhelon? På sin hemsida skriver Ekeroth den 8 december att han just kommit hem ”från en utlandsresa”. Varför så diskret?  Varför inte beskriva besöket i kolonin Shomron på Västbanken? Ännu den 15 december finns det inte ett ord på hans blogg om var han var och varför han skrivit under en krigsförklaring mot islam tillsammans med en rad ökända europeiska rasister.

.

Media; DN1,DN2,DN3,GP1,SVD1,SVD2,SVD3,GP2,VG1,DN4,SVD4,GP3,DN5,SVD5,DN6,SVD6,DN7,AB1,DN8,

Bloggare: Jinge,Svensson,Röda Malmö,Alliansfritt Sverige,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

19 svar på ”Sverigedemokraterna i österled.

 1. Förintelseförnekare på en konferens i en israelisk stad, om ”strategin mot islam”?
  Fy fan!
  Jag brukar inte svära men nu var jag bara tvungen att göra ett undantag.

  Den här världen blir mer och mer sjuk.

  Tack för rapporteringen.

 2. Intressant att ni så kallade ”antirasister” alltid är antisemitiska, ni verkar verkligen hata judar. Räcker det inte med att södra Sverige flaggats som en no-go zon för judar? Nej förmodligen gör det inte det. Ni vill förmodligen att alla judar ska förföljas, som kristna görs i över 100 länder nu.

 3. Oppenheimer,
  Vad är det som är ”antisemitiskt” i min blogg? Du borde lära dig att läsa innantill.

 4. Hej,

  ang. Elisabeth Sabaditsch-Wolff så skulle ni kunna förtydliga lite varför hon står åtalad för hets mot folkgrupp. Ni skriver direkt under att Kent Ekeroth är hemlighetsful, men att ni själva undviker att skriva att hon står åtalad för att ha pekat ut det stycket i Koranen där det står att en man har rätt att slå sin fru för en skolklass när dom frågade om det verkligen stod.

  Skriv gärna mer sånt här, det är bra att ni belyser ovan. Men försök att undvika att vinkla och försköna för att det ska passa in, håll er till sanningen så blir det bättre genomslagskraft. (Ursäkta stav fel, är ej svenska)

 5. Oroa er inte. Nu när V och S gör gemensam sak med SD i allt fler frågor så kommer det nog snart nya direktiv från politbyrån. Vi lär snart få se Benny skriva nya inlägg som ”SD missförstådda”, ”SD är arbetarnas vänner” etc.

  Allt i sann stalinistisk Molotov-Ribbentrop anda.

 6. Nina,
  Jag har vare sig vinklat eller förskönat. Jag har inga problem med att skriva vad Sabaditsch-Wolff sagt och skrivit vid olika tillfällen. Men i min text hänvisade jag bara till att hon är åtalad. Det går att skriva spaltmeter om de olika figurer som deltog i konferensen och de medlemmar av det israeliska Shaspartiet som organiserade sammankomsten. Men då skulle det bli en bok inte en kort blogg för snabbkonsumtion. Om Philip Dewinter som jag käner till bäst finns det så mycket dokumenterat om hans tidigare antisemitism och beundran för nazismen att bara det kan fylla böcker. Det kanske räcker med att han som ung flamländsk nationalist deltog i en pisstävling på en judisk grav. Det kanske borde ha varit med i bloggen för att inte försköna Dewinter.

 7. Marcus;
  Du är helt enkelt okunnig. Annars skulle du med ett enda ögonkast på vår blogg förstå att det finns ingen Politbyrå som dikterar vad jag ska skriva. Allra minst en bestående av V och S. Vad gäller Molotov-Ribbentroppakten tillhör jag den politiska strömning som kraftigast tog avstånd från den kohandeln. (se Trotskys kritik av pakten) Du siktar helt enkelt in dina kanoner på fel mål med fel ammunition.

 8. Det verkar nästan som om ni är ovetande om att Sverigedemokraterna har en mycket Israel-vänlig attityd. Jag är inte det minsta förvånad över att Kent Ekeroth åker till Israel med politiska syften. De är Islam-kritiska, inte Israel-fientliga.

 9. Sven,
  Men det viktiga med resan till konferensen i Israel var inte att den hölls i Israel utan vilka från Europa som deltog. SD svär sig fri från all rasism samtidigt skriver Ekeroth under ett dokument tillsammans med välkända europeiska rasister och ex-nassar.

 10. Var hittar ni källan till att denna konferens ägt rum och dess deltagare? Jag betvivlar inte, jag är bara källkritisk som vanligt.

 11. Benny får återkomma. Med jag vet att källan var dagens Le Monde.

 12. Flute,
  Dagens Le Monde skriver om konferensen. Om du letar i Haaretz med sökordet Strache hittar du också ett par artiklar.
  mvh
  Benny

 13. Bara en liten kommentar. Yad Vashem är öppet för alla som vill besöka, således förstår jag inte riktigt var du fått idén att en israelisk myndighet skulle bjudit in honom.

 14. Carl,
  Av den enkla anledningen att besöket var organiserat av de israeliska värdarna.

 15. För hundra årsedan var judarna spridda i flera länder i Mellanöstern. Idag finns de nästan uteslutande i Israel ( Förutom i USA och Europa då )
  StorMuftin av Jerusalem stod på Hitlers sida under andravärldskriget och skickade muslimska SS krigare till bla dagens Bosnien.
  Jag finner inga fascister eller nazister i denna samling. Israel släpper knappast in sådan av förklarliga skäl.

 16. Räkan,
  Bara för din information så är det fler judar som bor utanför Israel än i. Vad nu det skulle ha för betydelse. Men eftersom du nämner det så korrigerar jag ditt ”nästan uteslutande”.
  Om du inte känner igen fascister i den samling som möttes i Askhelon är det dags att byta glasögon.

 17. Pingback: Marine Le Pen gör en ”Åkesson”

Lämna ett svar