-Ut med Ben Ali.

-Det är för sent,

för mycket blod har flutit.

.

Nu på förmiddagen visar tiotusentals tunisier vad de tycker om diktatorn Ben Alis tal till nationen i går kväll. Hans eftergifter räcker inte längre. Allt för mycket blod har krävts för att lägre priser på vissa basvaror och pressfrihet ska lösa den politiska krisen.

/.

Död åt Ben Ali.

.

Minst fem tusen personer samlades nu på morgonen framför inrikesministeriet för att kräva Ben Alis avgång. För tillfället verkar polisen hålla sig i bakgrunden och blockerar bara tillfarterna till viktiga regeringsbyggnader.

Samtidigt rapporteras att intensiva demonstrationer pågår i många städer, bland annat i Sidi Bouzid, där allt startade den 17 december, och i Regueb, i Kairouan och Gafsa skanderar folkmassan: ”Ut med Ben Ali”,

I videoklippet här under kan du följa demonstrationerna utanför inrikesministeriet nu på förmiddagen.

.

.

Watch live video from jasminrevolt on Justin.tv

.

Media: SVD1,DN1,GP1,DN2,SVD2,SVD3,DN3,AB1,GP2,VG1,DN4,DN5,AB2,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

3 svar på ”-Ut med Ben Ali.

  1. Ja Kerstin,
    Vi har upplevt det nya seklets första revolution. Ett folk har gjort uppror och jagat en diktator på flykten. Fantastiskt. 2011 kunde inte börja bättre.

  2. Pingback: Svältkapitalismen | Svensson

Lämna ett svar