Tvångsavvisa Carl Bildt från UD!

.
Det märkligaste med vår utrikesminister är att han sitter kvar.
Under Georgiens anfallskrig mot utbrytarna i Sydossetien jämförde han Rysslands president Dimitrij Medvedev med Hitler.
Under upprorsdagarna i Egypten vägrade han in i det sista att kräva Hosni Mubaraks avgång. Svepskälet var:
”Vi formulerar oss aldrig så. Vi fokuserar aldrig på personer utan på principer, institutioner och processer.”

.

https://i0.wp.com/lh3.googleusercontent.com/_hFyIVHLPW40/TVuAt26MwDI/AAAAAAAAGYc/yL4hHsTWttQ/Fullsk%C3%A4rmsinf%C3%A5ngning%202011-02-16%20084516.jpg?resize=584%2C520&ssl=1

.

Från Dagens Nyheters hemsida

.

I dag, bara en vecka senare, avslöjar WikiLeaks genom Dagens Nyheter att Carl Bildts utrikesdepartement intrigerat värre än i den värsta brittiska såpa för att skapa en ökad rivalitet mellan Ryssland president och landets premiärminister Vladimir Putin. Här går det bra att fokusera på personer i stället för på ”principer, institutioner och processer”…
Sverige har bedrivit hemligt diplomatarbete inte bara för att dissa Putin utan också för att få med Georgien och Ukraina i NATO! Det hela har organiserats i en av USA anförd grupp som lustigt nog kallas för ”e-PINE,enchanted partnership in northern Europe”. Lustigt därför att detta på svenska betyder ”ett förstärkt samarbete i norra Europa”. Vad jag vet är Ryssland den största delen av norra Europa. USA finns däremot, som vi alla vet, på en helt annan kontinent.

.

https://i0.wp.com/lh5.googleusercontent.com/_hFyIVHLPW40/TVt-zvAfSDI/AAAAAAAAGY0/X_paW7xKH70/dmitry-medvedev-vladimir-putin-2009-2-28-15-4-32.jpg?resize=584%2C445&ssl=1

.

När jag efter denna nyhet  blickar tillbaka på en del av Carl Bildts urtråkiga bloggposter under temat ”Alla dessa dagar”, blir givetvis en del inlägg mer begripliga. Exempelvis detta:

.

STOCKHOLM: Till den intressanta kategorin av politiska bloggare måste Rysslands president Medvedev onekligen räknas.
I dag har han på din blogg publicerat ett inlägg som säkert kommer att uppmärksammas inte bara av mig.
Det handlar om behovet av politiska reformer i Ryssland.
President Medvedev skriver, att ”det är ingen hemlighet att det sedan en viss period i vårt politiska liv börjat dyka upp symptom på stagnation och det har uppkommit ett hot om att stabiliteten kommer att förvandlas till en stagnationsfaktor.”
Och mot denna bakgrund skriver han om de förändringar dom enligt hans mening nu börja vidtas för att rätta till detta. Enligt president Medvedev ”har det uppkommit ett behov av att höja nivån på den politiska konkurrensen i Ryssland.”
Kanske är ett av syftet med hans blogginlägg att öka intresset efter det årliga linjetal som han kommer att hålla nästa vecka.
I så fall har han onekligen lyckats.
.
Sveriges utrikesminister har inte tvekat att själv spela rollen som aktivist i försöken att få bort Putin från makten.
Alla bortförklaringar och allt traggel i media om varför Sverige inte ens ville kritisera Egyptens diktator Mubarak, blir mot bakgrunden av dessa nya avslöjanden mer än pinsamma.
Bort med USA:s utsände kurir!
Tvångsavvisa Bildt från Arvfurstens palats redan i dag!

.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

I pressen: DN1,DN2,SVD1,SVD2,DN3,GP1,AB1,GP2,DN3,

Bloggare: Jinge,

3 svar på ”Tvångsavvisa Carl Bildt från UD!

  1. Nog kan Bildts blogg vara nog så tråkig (jag följer den inte). Men lika tråkigt är det att läsa politiskt fastlåsta åsikter. Varför denna iver att värna om Putins välde med korruption, politiska mord och fängelsestraff åt motståndarna? Jo naturligtvis är det pga Carl Bildt. Är man vänster så måste man hata allt han gör och säger samt alltid ta tillfället i akt att klanka ned på honom. Ngn informativ läsning eller konstruktivt inlägg i debatten blir det dock inte…

  2. Hej Kragom. Jag skulle aldrig offra ens en endaste svettdroppe på att försvara regimen i Moskva, Vare sig Medvedev eller Putin.

    Däremot menar jag att Bildts dubbla bokföring när det gäller etik och diplomati är avskyvärd.

    Vidare är jag emot Sveriges ”pragmatiska medlemsskap i NATO”. liksom att vår regering ska vara bulvaner åt Vita huset för att utvidga denna allians österut. Det ökar bara risken för krig i Europa.

  3. Att Bildt kunde komma tillbaka säger en hel del om Högerpartiet och är dessutom obegripligt.

    Det är så man undrar om han sitter där han sitter för att USA kräver det.

Lämna ett svar