Våra demokraters vänner.

Ned med tyrannerna – Ned med mördarna.

.

Blodet flyter på gator och torg över hela den arabiska världen. Från Bahrain i öster, via Jordanien, över Jemen bort till Libyen och Algeriet använder de tyrannerna samma metoder –ännu mer våld när våld inte räcker.
Kungen i Bahrain ”beklagar”, likt Mubarak, de döda men skickar samma natt sina dresserade ”hundar” på fredliga demonstranter på Pärltorget där två nya mord på demonstranter ägde rum.

.

Flera tusen deltog i den dödade demonstrantens begravning i Bahrain.

.

I Jordanien gör kungen eftergifter och avskedar ministrar och utlovar bättre tider men får ända allt svårare att skylla maktmissbruk och orättvisor på andra eftersom det är han själv som har den absoluta makten.
I Jemen använder presidenten välkända recept från Tunis och Kairo. Religiösa fanatiker, betalda huliganer och kriminella skyddas av kravallpolisen när de går till väpnade angrepp mot demonstranter som kräver något så elementärt som demokratiska fri- och rättigheter. Elementärt min käre minister Bildt!
Clownen Khaddafi som styrt Libyen med militär järnhand sedan 1969 drar sig inte för att använda extremt övervåld mot demonstranterna i hamnstaden Benghazi. I dag torsdag kallar oppositionen till en ”vredens dag”. Ett blodbad kan vara i görande. Psykopaten på bilden här under saknar spärrar.

.

Khaddafis ”gröna revolution” är en blodig diktatur.

.

I Algeriet bygger oppositionen upp sina styrkor och nu på lördag blir det en viktig dag för att se om ”majonnäsen tar sig”. Det var flera tusen som trotsade polisens övermakt förra lördagen. I Marocko höjs också kritiska röster och en första samling är utlyst nu till söndag den 20 februari.
Tunisien och Egypten har spridit motståndets virus till nästan varje land i den arabisktalande världen och stimulerat till nya protester i mullornas Iran. I Washington, Paris, London och Berlin letar ”demokratins fanbärare” desperat efter ett vaccin som kan undvika att det uppstår ett ”politiskt vakuum” som det kallas.

.

Det är inte demokratiska ideal som styr dessa personers handlande. Att bevara det egna  landets imperialistiska intressen ligger under ängsligheten över att allt inte ska ske i ”ordnade övergångsformer ”.

.

Man vad menar de egentligen med ”vakuum”? Att det skulle uppstå en situation i regionen där ingen har makten? Nej knappast. Vad härskarna i väst är allergiska mot är risken att de demokratiska revolutionerna kristalliseras till fristående regimer som inte spelar med i Washingtons geostrategiska planer för oljan, handeln och militära allianser.

.

De är livrädda för de ögonblick i historien då vardagslunken bryts, avgrunder öppnar sig och för korta ögonblick verkar allt möjligt – makten ligger inom räckhåll för den stora majoriteten av de förtryckta folkmassorna. Det är tider då historien tar sats och decennier verkar rusa förbi ett ögonblick. Det är det ”vakuum” som sprider skräck i imperialismens högborgar.
Det förklarar varför ”våra demokrater”, Obama, Merkel, Sarkozy, Cameron och Carl Bildt förstås, gör följe med tyrannerna ända fram till avgrundens rand för att sedan med alla medel försöka avstyra det ”vakuum” de själva skapat genom att under ”lugna” tider alltid alliera sig med de quislingar som säljer sig billigast.
De arabisktalande länderna har sina Ben Ali, Mubarak, Saleh, Khaddafi, kungar och prinsar inte för att ”araberna” saknar demokratisk ”mognad” utan för att de hållits under armarna i ur och skur av presidenter och statsministrar i den ”fina världen”.

.

Media: AB1,DN1,DN2,DN3,GP1,GP2,SVD1,SVD2,SVD3,SVD4,DN4,DN5,GP3,DN6,

Bloggare: Jinge,Svensson,Röda Malmö,Internationalen,Uppkäftiga Uppsala,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

2 svar på ”Våra demokraters vänner.

  1. Ja det är ”spännande” tider vi upplever nu, om nu spännande är rätta ordet. Kanske förfärande är ett bättre.

    Jag tycker att den nuvarande utvecklingen liknar den på 20-30 talet. Hur det var i nordafrika på den tiden vet jag inte, men här i europa är likheterna slående med en liberal kapitalistisk ekonomi i kris, ökande arbetslöshet, ökande motsättningar, framväxandet av nationalism och facism o.s.v. Utvecklingen bådar inte gott!

    Vår värld styrs av psykopater som skiter fullständigt i hur folk har det så länge de kan sko sig på dem. Krig och våldsamheter kommer förr eller senare även att drabba europa. Det enda vi kan lära oss av historien är att vi ingenting lär oss av den…suck.

  2. Alexander,
    Du har i stort rätt om de förfärande krafter som verkar i dagens värld inklusive Europa. Men jag vill inte dra lika pessimistiska slutsatser som du. Miljoner har visat att även den värsta tyrann kan störtas. Miljoner visade i Frankrike att de kan slåss för sina rättigheter. Inget är ännu omöjligt.

Lämna ett svar